Ingen höjdarmatch av de grönsvarta

Kappelshamn lyckades inte komma upp i normal nivå i onsdagskvällen match på Snäckersvallen mot rätt mediokra Väskinde i Gotlandsfyran. Under stora delar av matchen underpresterade KIK som lag – framförallt under den första halvleken. Visserligen ledde hemmalaget med 1-0 i halvtid efter ett väldigt snyggt mål av Niklas Karlsson. Men det var den enda av tre vettiga chanser som skapades under halvleken. Tur, några suveräna målvaktsräddningar och oskickliga motståndare låg bakom halvtidsresultatet.

Under stora delar av den andra halvleken spelar de grönsvarta klart bättre och skapar ett flertal giftiga chanser att utöka ledningen. Nu svarar istället bortalagets målvakt för några väldigt svettiga räddningar under den första kvarten. När så Vais kvitterar i matchminut 63 på ett oväntat och slumpartat sätt – ja, då blir KIK-spelet väldigt stressat och bara ett par minuter senare kan en omarkerad blåklädd spelare ge bortalaget ledningen.

Under matchens 25 minuter är spelet rätt jämnt, men ett lite tröttkört KIK blir lite väl ineffektivt och Vais spelar på säkerhet och lyckas med ett giftigt skott utöka sin ledning med kvarten kvar.

Förutom mittbacken Lamin Sallah imponerade spelinsats underpresterade samtliga övriga fjorton lite för ofta. Och det vinner man inga matcher på i div 4 – inte ens mot medelmåttigt motstånd. Värt att ta mig sig som en positiv bild från matchen är förstås Kappelshamns ledningsmål – en genial passning från David Söderberg till Nicke som får löpa minst ett tiotal meter innan han läckert placerar bollen i mål alldeles innanför den bortre stolpen.

Div 4 onsdag 5 augusti Kappelshamns IK-Väskinde AIS 1-3 (1-0)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 32 Domare Ola Bröms Assisterande Pontus Jespersson o Rolf Hjerp

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Lamin Sallah, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Jonas Gatu, CMF Daniel Boman, MMF Marcus Broberg, VMF Adam Weijmers– HF David Söderberg – Avb Morteza Azizi, Emil Lundberg, Mohammed Hedary, Håkan Sandström

Byten 27 MA in PV ut; 29 EL in NK ut; 31 MH in DS ut; 35 HS in MB ut; 46 MB in DB ut; 58 DB in MH ut; 62 DS in AW ut; 72 NK in MB ut; 76 AW in NK ut; 77 PV in MA ut

Målen 1-0 Niklas (David) 18; 1-1 63; 1-2 65; 1-3 75

Matchens KIK-lirare Lamin Sallah