Rekordungt lag vägde för lätt!

Kappelshamns/Fårösunds B-lag mätte serietvåan När/Hemses A-lag i en bortamatch på torsdagen. Namnet på b-laget var lite missvisande denna kväll då inte någon fårösundare fanns på plats men däremot inte mindre än nio unga spelare 14-16 år med licens för vår andra samarbetspartner FC Gute. Eftersom de fem medverkande KIK:arna också var unga hade laget en medelålder på endast 15,7 år! Förutsättningarna var alltså tuffa när KIK dessutom mötte ett starkt, storväxt, välspelande hemmalag med femmålsskytten Arvid Larsson i spetsen.

Redan efter två minuter tar hemmalaget ledningen sedan Arvid Larsson tryckt sig fram mellan backarna och skjutit stenhårt ribba otagbart ribba in. Två straffmål i 11;e och 19:e matchminuten skulle kanske få unga spelare att hänga med huvudet. Men inte detta gäng. De grönsvarta jämnar ut spelet något och håller tätt bakåt fram till halvlekens slutminut.
Under den andra halvleken de unga bortaspelarna på bra och skapar en och annan målchans, Men under matchen sista tjugo minuter ramlar ytterligare fyra mål in bakom den annars duktige målvakten Richard Engström. Till stor del kan det förklaras av att Murtaza Hassani blir utvisad i för snack i 72:a minuten.

Kappelshamns unga spelare ska ha en stor eloge för att de försökte kämpa hela matchen mot ett denna kväll övermäktigt motstånd. Många gjorde bra insatser som exempelvis mittbackarna Simon Söderdahl och Joel Nilsson, Jesper Molin på centrala mittfältet och anfallsspelaren Hamse Omar. Men lagets två bästa spelare var KIK:s Mohammed Hedary på vänsterbacken och Gutes nye målvaktstalang Rickard Engström. Utan honom hade det nog blivit tvåsiffrigt i baken.

Div 5 torsdag 6 augusti När/Hemse-Kappelshamn/Fårösund B 8-0 (4-0)
Närvallen kl 19.00 Publik 50; Domare Oskar Olsson Assisterande Hugo Korsell o Isak Malm

MV Rickard Engström** – HB Samuel Knutas**, MB Simon Söderdahl**©, MB Joel Nilsson**, VB Mohammed Hedary – HMF Niklas Antonsson**, MMF Jesper Molin**, MMF Murtaza Hassani, VMF Erik Holm** – HF Hamse Omar**, VF Oskar Andersson** – Avb Chamil David Habbo, Said Mohammed Hossain, Sohaib Zarom
Målen 1-0 2; 2-0 (straff, JN) 11; 3-0 (straff, NA) 19; 4-0 44; 5-0 68; 6-0 78; 7-0 82; 8-0 85
Byten 25 CDH in HO ut; 28 SMH in NA ut; 37 SZ in EH ut; 46 HO in OA ut; 50 OA in MHe ut; 63 NA EH in SZ SMH ut; 75 MHe in CDH ut
Utvisning 72 Murtaza
** spelare med gutelicens