Äntligen en seger!

På Stenkyrkas fina plan Gullbjerge tog KIK:s reservlag sin första trepoängare på länge då hemmalaget besegrades med 4-3. Resultatet får betraktas som rättvist. Kappelshamn/Fårösund B utnyttjade sin överlägsna snabbhet. Det var dock spänning in i det sista sedan de grönsvarta bortaspelarna tappat en klar tremålsledning från första halvlek.

Periodvis gör Kappelshamn en spelmässigt bra genomförd första halvlek – periodvis är det Stenkyrka som är bäst. Det är dock två lag med helt olika spel. KIK-spelarna satsar på kvickhet och snabba spelvändningar medan Stenkyrka spelar hårt och tufft, skjuter mycket och satsar på inlägg och fasta situationer för att få utdelning med nickar. Hemmaspelarna är generellt sett halva huvudet högre än KIK-lirarna. Utmärkande för denna halvlek är att Kappelshamn är effektivt med giftiga bra avslut på skapade chanser, medan Stenkyrka avslutar ineffektivt. En bidragande orsak till det är den 16-årige Gute-talangen i mål, Rasmus Martis. Han gör flera spektakulära räddningar och har en förmåga att stå rätt placerad.

KIK inleder målskyttet redan efter tre minuter då Said Dobouz kyligt placerar bollen i mål, fint framspelad av Mehdi Hassanzadeh. Stenkyrka hinner kvittera, innan Mehdi fortsätter med ytterligare två målpass. 3-1 görs för övrigt av lagets nye skyttekung Suhaib Zarum. Fem minuter före halvtidsvilan sätter sedan mittbacken Morteza Fayazi 4-1 och då tror kanske några att matchen är punkterad.

Men så är det inte. Spelmässigt är den andra halvleken rätt lik den första. Skillnaden är bara att effektiviteten i avsluten förändras. Bortaspelarna gör inte mål på flera bra skapade chanser, medan Stenkyrka vid två tillfällen får till det – i matchminut 77 respektive 81. Så under de avslutande tio minuterna är det nervöst på lagledarbänken. Då är det två tröttkörda lag som skapar chanser åt båda hållen, men avsluten är kraftlösa så Kappelshamn/Fårösund kan ta säsongens andra seger och lämna tabellens sistaplats.

Många spelare ska ha beröm i det vinnande laget. Rasmus i mål är redan nämnd liksom Morteza som var matchens klart bäste spelare. Brytsäker, suverän teknik, god fantasi och snabbhet gör honom till ett spöke för motståndarna. Att sedan hans coach får hjärtat i halsgropen när han gör våghalsiga dribblingar – det är smällar man får ta. För ett mycket bra offensivt spel ska även Mehdi, Said, Zarum och Jean De Dieu Mogisha ha beröm. Mohammed Hedary gör nog sin bästa match i år och så visar två kämpar vägen för sina lagkamrater – nämligen Oskar Andersson och Andreas Uddin.

Div 5 söndag 6 september Stenkyrka IF-Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B 3-4 (1-4)

Gullbjerge kl 15.00 Publik 45 Domare Oskar Olsson Assisterande Simon Vernersson o Philip Swärd

MV Rasmus Martis** – HB Samuel Knutas**, MB Mohammed Hedary, MB Morteza Fayazi ©, VB David Larsson** – HMF Mohammed Al-Asadi, MMF Said Dobouz Mohammed, MMF Oskar Andersson**, VMF Ali Haidari – HF Suhaib Zarum, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Andreas Uddin, Chamil Luotomäki, Jean De Dieu Mogisha **, Naim Fajzi
Målen 1-0 Said (Mehdi) 3; 1-1 18; 2-1 Mohammed (Mehdi) 28; 3-1 Suhaib (Mehdi) 37; 4-1 Morteza (straff, Chamil) 41; 4-2 77; 4-3 81
Byten 25 AU in DL ut; 27 CL in SZ ut; 38 JDDM in SDM ut; 46 NF in AH ut; 62 DL SZ in; 69 AH in AU ut; 75 MeH in NF ut; 78 SZ in CL ut 83 AU in MA ut

** spelare med gutelicens