Tvpå killar som alltid är tuffa att möta

En av årets bästa

Kvällens match blev en av säsongens bästa för Kappelshamn. Härlig inställning, få misstag och bra spel bidrog till detta. Bollinnehavet var förvånansvärt stort och målchanserna många. IFK var lite rappare i spelvändningar och mer distinkta i sina avslut. Tyvärr så uppkommer målen genom några felbeslut och oturliga ingripanden. Att IFK till slut stod som vinnare får anses som rättvist.

Tvåan från toppen mot tvåan från botten drabbar samman på Rävhagens konstgräs. IFK tar tag i taktpinnen från början utan att skapa någon riktigt bra målchans. Fyra hörnor första tio minuterna säger en del om matchbilden. Snabba kombinationer och löpvilliga spelare skapar lite oreda i kappelshamnsförsvaret. Alla anfallsförsök avstyrs dock med bravur. Halvvägs in i halvleken kommer så ledningsmålet för hemmalaget. Ett lågt inlägg från högerkanten möts med en bredsida av tidigare kappelshamnsspelaren Fredrik Reinholdz (spelade i KIK 2003-05). Efter ett litet tafatt ingripande från Kappelshamns målvakt är underläget ett faktum.
Efter detta tar Kappelshamn över matchen och är det spelförande laget. Med fina kombinationer och bra variation skapas ett litet tryck mot IFK-målet. Utan några riktigt klara målchanser och lågkvalitativa avslut får de svartgröna går till pausvila i underläge. Den positiva energin fanns dock i Kappelshamns omklädningsrum medan frustration gjorde sig gällande från motståndarlagets.
I andra halvlek fortsätter Kappelshamn sitt bästa spel för säsongen och håller IFK stången på ett väldigt bra och inspirerande sätt. Fortsatt konstruktivt spel och vårdande av boll dels tack vare bra inställning från de svartgröna men också i kombination lättja och bekvämlighet från de blåvita som tillåter KIK att vara spelförande. En bit in i halvleken tilldömdes IFK en straff som förvaltas på bästa sätt och ledningen är utökad.
Kappelshamn fortsätter med sitt kämpande och med kvarten kvar är det bortalagets tur att få skjuta ostört från elva meter. Exekutor är Boman som slår en lite för bra straff. Bollen dundras in via kryssribban och vittring på poäng infinner sig. Den försvinner fem minuter senare när Kappelshamn får en man utvisad. 3-1 kommer efter en fin individuell prestation av kappelshamnsfostrade Tobbe Ahlqvist (spelade i KIK 1986-1993) som i steget fri med målvakten placerar i bollen i mål. På övertid kommer också 4-1 efter snabb spelvändning. IFK vinner rättvist men med något mål för mycket.

Till Kappelshamns bästa spelare utses centertanken Danne Boman för sitt slit både offensivt och defensivt men framförallt för sitt mål.

Div 4 onsdag 2 september IFK Visby-Kappelshamns IK 4-1 (1-0)
Rävhagens konstgräs kl 20.00 Publik 30 Domare Pelle Öström Assisterande Pontus Jespersson o Oskar Olsson

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Lamin Sallah, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF David Söderberg, MMF Jonas Gatu, CMF Daniel Boman, MMF Håkan Sandström, VMF Adam Weijmers – TF Mohammed Hedary– Avb Mehdi Hassanzadeh, Murtaza Hassani, Sahky Abbasi
Byten 30 MeH in MoH ut; 40 SA in AW ut; 65 MuH in SA ut; 80 MoH AW in MeH PV ut
Målen 1-0 26; 2-0 (straff DB) 65; 2-1 Daniel (straff) 74; 3-1 83; 4-1 90
Utvisning 80 Lamin
Matchens KIK-lirare Daniel Boman