Murtaza och Håkan

Målrikt på vallen!

Söndagens match på Snäckersvallen i div 5 mellan Kappelshamn/Fårösund B och Levide B blev en svängig målrik kamp som slutade 4-5. Först stod det 0-1, sedan 2-1, 2-4 och 4-4 innan mötet avgjordes tre minuter för full tid. Visserligen blev de grönsvarta utan poäng men det är inte många matcher i år vi har mäktat med att göra fyra mål och det fanns bud på åtskilliga till.

Matchen inleds med ett böljande spel fram och tillbaka, där KIK/FGoIK har det mesta av spelet, men där Levide hela tiden skapar farligheter genom sin överlägsenhet i luften och deras ledningsmål efter fjorton minuter kommer också på en giftig nickskarv.
Men hemmalaget reser sig, tar tag i mittfältet och levererar flera farligheter. En kille ser till att vara på rätt plats och avslutar kyligt vid två tillfällen. Det är Murtaza Hassani som först förvaltar en smart passning från Håkan Sandström. Sedan ordnar han till en hemmaledning efter det att mittbacken Lamin Sallah skickligt drivit bollen från egen planhalva, förbi flera motståndare. När Lamin till slut halkar till finns Murre där och bredsidar in bollen.
Levide kommer dock igen och kvitterar fem minuter före halvtid och utökar sin ledning med ytterligare två mål, mycket beroende på ett väl optimistiskt försvarsarbete från hemmalaget. I ivern att göra mål lämnas en eller två backar kvar defensivt och det blir lite för tufft när spelvändningar kommer.
Sedan är det Kappelshamns tur att komma igen – vi tar över helt men bränner många målchanser utom vid två tillfällen. Först reducerar Ahmed Ahmed till 3-4 i matchminut 75 efter en ny bra framspelning från Håkan och vid Mehdis Hassanzadahs kvittering fem minuter senare gör Joar Guteson ett starkt förarbete.
Därefter går båda lagen optimistiskt in för seger – där de rutinerade bortalaget drar längsta strået. En spelvändning efter ett par KIK-chanser blir ödesdiger slutresultatet 4-5 fastställs i matchminut 87.

Sammantaget gör våra killar en bra match med ett speciellt plus till Lamin Sallahs mittbacksspel och dubbelmålskytten Murres kyliga avslut. Tack vare ett imponerande mittfältsspel från Joar Guteson och Håkan Sandström ägde Kappelshamn det centrala mittfältet under större delen av matchen. Ali Haidari ska ha en eloge för en bra insats, liksom andra halvlekens målvakt Morteza Azizi för i första hand en schysst straffräddning.

Div 5 söndag 27 september Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B-Levide IF B (h) 4-5 (2-2)
Snäckersvallen kl 15.00 Publik 19 Wictor Norström
MV John Erlandsson*/ Morteza Azizi – HB Andreas Uddin ©, MB Lamin Sallah, MB Morteza Azizi/John Erlandsson*, VB Theodor Granvald** – HMF Ali Haidari, MMF Joar Guteson **, MMF Håkan Sandström, VMF Murtaza Hassani – HF Hamse Omar**, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Ahmed Ahmed **
Byten 15 AA in AH ut; 28 AH in TG ut; 38 MuH ut TG in; 46 MuH in MeH ut; 54 MeH in TG ut; 73 TG in JE ut
Målen 0-1 14; 1-2 Murtaza (Håkan) 31; 2-1 Murtaza (Lamin) 38; 2-2 40; 2-3 53; 2-4 70; 3-4 Ahmed (Håkan) 75 4-4 Mehdi (Joar) 80; 4-5 87

* spelare med fårösundslicens
** spelare med gutelicens