Ny derbyförlust!

Lördagens andra sockenderby på tre dagar slutade med en ny hangvarsvinst. Denna gång var det socknens båda A-lag som drabbade samman i div 4 på Skogsgläntan. Som vanligt krigade Kappelshamn på bra i motvinden under första halvlek men trots medvind under andra halvlekorkade kappelshamnsspelarna inte riktigt stå emot de konditionsstarkare motståndarna.

Under första halvleken spelar vårt grönsvarta bortalag riktigt bra emellanåt, men får tyvärr inte till särskilt många giftiga avslut. Efter 25 minuter går ett hangsvarskott går i mål efter att bollen oturligt ändrad riktning på ett KIK-ben. I övrigt känns matchen öppen och inför den andra halvleken frodas en optimism i laget.
Den optimismen försvinner dock inom loppet av några minuter under den andra halvlekens inledning. Först gör motståndarna 2-0 på en frispark i matchminut 51 och i 56:e minuten utökar de till 3-0 efter försvarsslarv i bortalaget. Knappt tio minuter före full tid blir det 4-0 och det är bara att notera en ny förlust för KIK. En tröst i bedrövelsen är att i hemmaderbyt på Snäckersvallen den 17 juni blev det en något större förlust, 1-6.
Noterbart – från den matchen finns endast sex av tretton spelare med i denna fight. Snacka om att Kappelshamn har en rätt stor spelaromsättning! Publiksiffran 41 var knappt hälften så stor som hemmaderbyt. Anmärkningsvärt – eftersom Hangvar historiskt alltid haft mycket högre publikssiffror på hemmaplan än Kappelshamn.

Annars kunde vi glädjas åt ett par goda comebackande spelarinsatser. Ett av årets nyförvärv, Mikael Lundin, har av olika skäl inte kunnat medverka i en A-lagsmatch sedan den 3 juni. Nu var han tillbaka på det centrala mittfältet och kändes inte det minsta ringrostig. Sak samma gäller urkappelshamnaren Johan Carlén som senast spelade en seriematch förra året. Hans vänsterbacksspel var periodvis lysande. Johan Gatu på mittfältet gör aldrig en dålig match och Adam Weijmers konkurrerade i sin 101:a seriematch för A-laget om utmärkelsen Matchens KIK-lirare. Men till det utsågs mittbacken Morteza Azizi som gjorde sin bästa match för laget i år. Stod rätt, var tuff i närkamperna, svarade för flera viktiga glidtacklingar och rensade kraftfullt och ofta med adress.

Nu återstår endast en match – nästa lördag mot seriens jumbo Fårösund borta. Sedan blir det avslutningsfest med prisutdelning, innan vi sätter oss ner och planerar vinterns cupdeltagande och nästa år utomhusspel.

 Lördag 19 september Hangvars SK-Kappelshamns IK 4-0 (1-0)
Skogsgläntan kl 15.00 Publik 41 Domare Wictor Nordström Assisterande Elias Engström o Anders Nyström

MV Rikard Holmström – HB Adam Weijmers, MB Morteza Azizi, MB Mats Pettersson ©, VB Johan Carlén – HMF Mohammed Hedary, MMF Jonas Gatu, MMF Mikael Lundin, VMF David Söderberg – DF Mehdi Hassanzadeh – TF Suhaib Zarum – Avb Niklas Karlsson, Chamil Luotomäki, Murtaza Hassani
Byten 15 NK in MHe ut; 46 CL in SZ ut; 55 MHa in MHa ut 59 SZ in CL ut; 75 MHa in JC ut; 84 CL in ML ut
Målen 1-0 (självmål) 25; 2-0 52; 3-0 55 (frispark); 4-0 82
Matchens KIK-lirare Morteza Azizi