Utskåpning på konstgräs

Efter B-lagets hedersamma uddamålsvinst i Stenkyrka förra söndagen och A-lagets vinst i fyran i lördags fanns en viss optimism ibland alla dom spelare som varit med i någon eller båda av dessa matcher – för det hade nio av de fjorton som var kallade till möte i div 5 på Rävhagens Konstgräs mot topplaget Fardhem Garda. Den optimismen försvann snabbt. Redan efter knappa tio minuter hade de duktiga motståndarna gjort tre mål och innan matchen var slut hade FG:s vältränade B-lag gjort tio mål och förstärkt sin serieledning.

Alldeles i matchinledningen försöker KIK skapa chanser men bolluslingen rullar lite för snabbt på konstgräset för att det ska bli något vasst avslut. Istället tar Fardhem ledningen lite turligt med en boll som precis smiter in mellan Rasmus Martis i mål och stolpen. Ett lite för passivt försvarsspel bäddar sedan för att det skjutglada och skottskickliga sudergänget får gott om tid på sig att ladda sina kanoner. Innan matchuret har passerat 23 minuter har FG dragit in tre skott utom räckhåll för vår målvakt.
Spelarbyten och positionsrockader kan endast tillfälligt hejda fler bortamål och i halvtid står det 0-5.
Ytterligare spelarrockader och målvaktsbyte förändrar inte matchbilden under den andra halvleken. Fardhem har grepp om det mesta och de grönsvarta tappar helt passningsspelet och lyckas inte avvärja FG:s attacker. Tio minuter för slutsignalen gör motståndarna 0-9. Men vi får ända ett tröstmål tre minuter därefter – en riktigt bra spelkombination som slutar att Morteza Fayazi friställer Mehdi Hassanzadeh. Ytterligare tre minuter senare fastställer Fardhem slutresultatet 1-10.

Ett så stort nederlag gör spelarkritiken i princip meningslös. Alla killarna kan bättre. Men en som iallafall kämpar, sliter och stör motståndarna – utan att därför göra några av sin bästa matcher – det är talangen Suhaib Zarum. 

Div 5 söndag 13 september Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B-Fardhem Garda BK B (h) 1-10 (0-5)
Rävhagens Konstgräs kl 18.00 Publik 20 Domare Anders Nyström
MV Rasmus Martis**/ Mohammed Hedary – HB Morteza Fayazi ©, MB Lamin Sallah, MB Gustav Melander*, VB Mohammed Hedary – HMF Said Dobouz Mohammed, MMF Ali Faizi, MMF Oskar Andersson**, VMF Sahky Abbasi – HF Suhaib Zarum, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Oskar Månsson, Chamil Luotomäki, Ali Heidari
Byten 16 OM in OA ut; 30 CL in SDM ut; 31 AH in GM ut; 46 GM OA in RM SA ut; 70 SA in GM ut; 72 GM in OM ut 75 SDM in CL ut
Målen 0-1 5; 0-2 7; 0-3 9; 0-4 22; 0-5 36; 0-6 55; 0-7 61; 0-8 69; 0-9 80; 1-9 Mehdi (Morteza) 83; 1-10 86

* spelare med fårösundslicens
** spelare med gutelicens