Viktig vinst i fyran!

Vårt A-lag kanske inte som nykomlingar har rosat marknaden i år – men lördagens drabbning på Snäckersvallen mot Hansa/Hoburg gav en skön viktig trepoängare som i praktiken säkrar kontrakt nästa år när två matcher återstår. Efter en viss förvirring vid samåkningstiden från ÖB i stan redde allt ut sig. Först såg det ut som om KIK inte skulle kunna mönstra någon avbytare men vi blev i alla fall en på bänken vid matchstart och sedan dök fler – som det skulle visa sig – matchavgörande avbytare upp.

Matchen inleds med ett kraftigt spelövertag för hemmalaget mycket tack vare en kraftig medvind. Men det blir gärna lite för långa bollar som går utanför sidlinjerna och istället lyckas H/H göra både ett och två mål innan Kappelshamn får ordning på avsluten. Det börjar med att spelande coachen Marcus ger oss ett snyggt reduceringsmål innan en nyinbytt Mehdi Hassanzadeh kan kvittera på ett lurigt skott.
Nu är inte 2-2 med tanke på kommande motvind en helt bekväm ställning i halvtid. Hemmaspelarna har ett bra paussnack och inleder andra halvlek bra, även om vinden gör att nu är det vi som får kontra och bortaspelarna står för alltför långa passningar med hjälp av vinden. Ett slarvigt försvarsspel bäddar dock för två frilägeschanser för Hansa/Hoburg men då gör Rille två viktiga räddningar. Men när 2-3 rasslar in bakom Rille Holmström i målet – ja, då känns det tungt men luften går inte ur laget KIK-laget. Slitvargen och teknikern Robin Melin gör ett snyggt solonummer och frispelar Mohammed Hedary som kan bredsida in kvittering till 3-3 och sedan lyfts hemmaspelet – mycket beroende på nyinsatte 16-årge a-lagsdebuterande Suhaib Zarum. En hypersnabb teknisk kille med bra speluppfattning som frispelar Robin till 4-3 med knappt tjugo minuter kvar av matchen.
Därefter går Kappelshamn in för att försvara sin ledning – drar ner Robin som extraback och laget reder med gemensamma ut motståndarnas anfallsförsök och säsongens andra hemmaseger är ett faktum. Dessutom innebär det att vi med två återstående omgångar är sex poäng före och 25 mål bättre än bakomliggande Fårösund på nedflyttningsplats – så div 4-kontraktet är räddat inför 2016.

Många ska ha beröm en sådan här match. Rille, Robin och Suhaib är redan nämnda och de är starka kandidater till Matchens Lirare. Men den som välförtjänt får utmärkelsen är lagets spelande matchcoach Marcus Broberg. Macke gör sin bästa seriematch på länge i den svartgröna tröjan och förutom sitt mål är han den som är den som driver på sina lagkamrater under motvinden i andra halvlek samtidigt som han är en bollvinnare på det centrala mittfältet.

Div 4 lördag 12 september Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 4-3 (2-2)
Snäckersvallen kl 11.00 Publik 12 Domare Anders Nyström Assisterande Rolf Wahlgren Nirs och Bo Darvelid

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Vesterlund, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Jonas Gatu, MMF Marcus Broberg, VMF Morteza Fayazi – HF David Söderberg, VF Robin Melin– Avb Mehdi Hassanzadeh, Mohammed Hedary, Suhaib Zarum
Byten 28 MeH in AW ut; 46 MoH in PV ut; 60 SZ MeH ut; 75 AW in MoH ut
Målen 0-1 7; 0-2 19; 1-2 Marcus (Robin) 28 2-2 Mehdi (Marcus) 31; 2-3 52; 3-3 Mohammed (Robin) 55; 4-3 Robin (Suhaib) 67
Matchens Lirare Marcus Broberg