Förlust i årets sista utomhusmatch

Kappelshamn/Fårösund B i div 5 lyckades inte undvika sistaplatsen och noterades för en hemmaförlust med 2-4 i säsongavslutningen. Denna match spelades på Fårösunds IP denna sköna brittsommarsöndag mot Hansa/Hoburg. För första gången i år fanns fler spelare på plan med licens för Fårösund än för KIK. Annars har kappelshamnsspelarna varit i klar majoritet. En bra första halvlek borde gett hemmalaget en större ledning än 2-1 och när jättelägen för 3-1 istället slutade i 2-2 och 2-3 i mitten på andra halvlek bäddade det för en ny förlust.

Våra denna dag polkagrisrandiga spelare inleder matchen piggt och lovande. Efter ett bra förarbete av Murtaza Hassani vrider Tony Lindström sig perfekt, möter upp bollen och skjuter mot bortre stolpen utom räckhåll för Hansa/Hoburgs målvakt. Trots att KIK/FGoIK ser ut att ha bra grepp på matchen tillåts motståndarna kvittera efter 36 minuter i solklart offsideläge.
Även den andra halvleken inleder hemmalaget starkt med ett tidigt ledningsmål där veteranen John Erlandsson fyndig spelar till snabbe Marvan Siyad som springer för H/H-försvaret och placerar bollen snyggt i mål. Drygt tio minuter senare skapas fyra giftiga chanser i samma anfall. Tyvärr står bortamålvakten, medspelare, stolpe eller motståndarback i vägen för skott som avlossas. Istället får Hansa/Hoburg en kontring som avslutas med en kvittering – snopet! Sedan ger ett alltför optimistiskt dribblingsförsök ett bolltapp som innebär 2-3 i matchminut 78.
Därefter går KIK/FGoIK ner på en trebackslinje och ökar på till fyra man i anfallet för att åstadkomma en kvittering. Visst skapas det ett antal bra målchanslägen, men avsluten är för dåliga. Och laget blir förstås sårbart bakåt. Det visar sig också i matchen sista spark då ett alltför offensivt Kappelshamn/Fårösund tappar hemåt – något som resulterar i ytterligare ett bortamål.

En av hemmalagets bästa spelare var höger Ali Haidari som gjorde sin bästa match för KIK. Lagets denna dag ende inlånade gutespelare Oskar Andersson ska ha en eloge för sitt mittfältslit och bland fårösundskillarna var Javad Montazari och Yasin Shirdon bäst.

Div 5 söndag 4 oktober Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B-IF Hansa/Hoburg B (h) 2-4 (1-1)
Fårösunds IP kl 15.00 Publik 29 Niclas Olander Assisterande Simon Vernersson och Ida Kellström

MV Morteza Azizi – HB Javad Montazari*, MB Lamin Sallah, MB Abdul Mirzazade*, VB Ali Haidari – HMF Ali Haidari, MMF Oskar Andersson **, MMF Tomas Erlandsson*, VMF Marvan Siyad* – HF Tony Lindström©, VF Yasin Shirdon* – Avb Kadri Cimilji, John Erlandsson*, Gustav Melander*
Byten 4 KC in TE ut; 27 GM in MS ut; 35 JE in KC ut; 46 KC MS in GM YS ut; 65 YS in JE ut; 80 GM in KC ut
Målen 1-0 Tony (Murtaza) 4; 1-1 36; 2-1 Marvan (John) 49; 2-2 62; 2-3 78; 2-4 91

* spelare med fårösundslicens

** spelare med gutelicens