Nyanlända asylboende fick matchställ

Söndagkvällens inomhusfotboll i Kustparkshallen i Fårösund blev lite speciell. Eftersom vi själva inte skulle bli så många tog Tomas Erlandsson kontakt och undrade om några av de sedan i måndags nyanlända afghanska ungdomarna ville komma och spela fotboll. Dom blev överförtjusta över erbjudandet, men hade ännu inte lyckats skaffa tröjor, byxor och strumpor. Det löste sig på genom att klubben skänkte ett matchställ till killarna. Matchstället har vi inte använt på flera år och tanken var att lämna det till Röda Korset. Istället kunde vi skänka kläderna direkt till ungdomarna och det uppskattades verkligen.

Därefter fick de sju flyktingarna möta ett KIK-gäng med två veteranlirare, Jennifer Stenström och en kvartett från Staple. En trivsam match på 3×15 minuter slutade oavgjort sedan de nyanlända kvitterat på stopptid till 5-5. Lamin Sallah från Staple blev killarnas favorit och de köade efteråt för att ta selfies på sig själva bredvid Lamin.

Dom lär återkomma till Kustparkshallen, men det finns ett lite problem kvar med utrustningen. De har inte alla lämpliga gymnastikskor för inomhusfotboll. Den som har några bättre begagnade skor att skänka kan höra av sig till Tomas (070-623 39 83) eller Berra (070-523 39 19)