Ett mellanår i cupen!

KIK:s två lag i GA Cup lyckades inte ta sig till slutspel. Titelförsvarande gänget i H 35 svarade i Sävehallen under natten till lördagen för en blandad kompott med en seger, en oavgjort och tre förluster. Killarna kan i alla fall glädja sig åt att vara det enda lag som slog FC Copa som vann turneringen.

Laget i herrar B spelade ett knappt dygn senare sina tre gruppmatcher i Solklintshallen. Oflyt och oskärpa i avslutningarna i kombination med endast två avbytare gjorde att detta unga lag inte tog någon poäng.

Herrar 35

Visby BoIS 1-2

En match KIK ska vinna varje dag i veckan men så blev inte fallet. Trots ledning efter mål av Johan Lindberg blev det förlust efter både straff- och självmål. Enligt åskådare var straffen totalt feldömd. Kappelshamn förde ibland spelet för att under nästa period vara pressat och göra enkla misstag. Håkan Sandström fick priset som Matchens Lirare

FC Copa 1-0

En match med lite prestige. Spelarna bekanta sedan länge. En väldigt bra match och stor uppryckning från de grönsvarta. Bra uppställt spel och många fina kombinationer, så som inomhusfotboll ska spelas. Många chanser åt båda håll men matchhjälte blev Mats Pettersson som efter egen brytning avancerade längs högerkanten och dundrade upp bollen i krysset. Matchens Lirare blev målvakten Rikard Holmström.

IF Hansa/Hoburg 2-2

Motståndarna hade innan denna match två förluster. Jämt och bra spel från båda håll. Hansa/Hoburg gick fram till en två-nolledning efter halva matchen. Med fyra minuter kvar kom reducering av Johan Lindberg. Med minuten kvar forcerade Tony Lindström in kvittering på egen retur. Kappelshamn gick för seger och fri med målvakten sköt Johan Lindberg i stolpen när 16 sekunder återstod.

Levide IF 0-1

Dessa två lag möts varje år i denna cup. Oerhört mänga chanser för båda lagen utan att någon resulterade i mål. Med minuten kvar var Johan Lindberg en skostorlek ifrån att stöta in bollen i tom bur. I anfallet efter avgjorde Levide med skott stolpe in efter lite virrigt försvarsspel av Kappelshamn. Till Matchens Lirare utsågs Johan Lindberg.

Visby AIK 2-5

Dessa lag möttes i final förra året. Av det märktes inget. Matchen var betydelselös men Kappelshamn ville avsluta snyggt. Vilja och förmåga var inte överens och Visby AIK gick fort fram till en 4-0-ledning. Mats Pettersson gjorde 1-4 men det blev snart 1-5. Efter snygg frisparksvariant kunde Mattias Andersson fastställa slutresultatet till 2-5.

Slutställning

Copa               5                    4                    0                    1                    10-4               12
Visby BoIS     5                    3                    1                    1                    9-8                 10
Levide            5                    3                    0                    2                    9-6                 9
Visby AIK      5                    2                    0                    3                    11-10             6
KIK                  5                    1                    1                    3                    6-10               4
Hansa/Hob   5                    0                    2                    3                    4-11               2

MV Rikard Holmström; Backar Mats Pettersson ©, Niklas Karlsson, Håkan Sandström; Anfallare Mattias Andersson, Tony Lindström, Johan Lindberg och Adam Weijmers

Herrar B:s matcher

Fårösunds GoIK 0-3

Tyvärr gör vi inte på mål flera bra chanser under den första matchhalvan. Istället lyckas motståndarna ta ledningen efter dryga fem minuter och när KIK försöker nå en kvittering med ett lite för optimistiskt offensivt spel gör norrlaget ytterligare två mål det sista på självmål efter en oturlig styrning på en grönsvart lirare.

Hangvars SK 0-1

Mot gruppens klart bästa lag – som vann herrar B – stod Kappelshamn länge emot, även om Hangvar snyggt tog ledningen mitt i matchen så kämpade KIK:arna på och var ytterst nära att kvittera vid några tillfällen under matchens sista minuter. Men man vinner inga matcher om man inte gör mål.

Väskinde AIS 1-3

Ett lite tröttkört Kappelshamn – vi hade bara två avbytare – orkade inte upprepa det fina spelet från föregående match. Visserligen fick KIK äntligen hål på nollan i matchens sista anfall genom Morteza Azizi, men då hade redan Väskinde lite turligt fått i målen tre gånger i KIK-buren.

MV Mohammed Hedary (match 1) Aliseza Mahdiyar (match 2 o 3); Backar Morteza Azizi Mohammed Sade Aliseza Mahdiyar (match 1), Mohammed Hedary (match 2 o 3); Anfallare: Murtaza Hassani ©, Ali Faizi och Naim Fajzi.

Slutställning

Väskinde        3                    2                    1                    0                    6-3                 7
Hangvar         3                    2                    1                    0                    3-1                 7
Fårösund       3                    1                    0                    2                    4-3                 3
KIK                 3                    0                    0                    3                    1-7                 0