Khalid gjorde KIK:s mål

Nyttigt genrep

Sockenderbyt på Snäckersvallen i den sista träningsmatchen inför seriestarten om en och en halv vecka mot ett B-betonat Hangvar blev en nyttig genomkörare som visade både brister och kvalitéer hos de grönsvarta. Hyfsat aprilväder i kombination med en nordlig vind var ändå en skaplig inramning på en förhållandevis bra gräsmatta så tidigt på våren. Det slutade 1-5 efter 0-3 i halvtid. Matchen hade två ansikten. Den första halvleken dominerades av gästerna, medan andra var rätt jämn.

Under första halvlek lyckas Kappelshamn inte med spelet. Laget hamnar för långt ner i försvarsposition, närkampsspelet lyser mestadels med sin frånvaro, många passningar slås bort och de flesta nickdueller förloras. Därför går bortalaget till pausvilan med en välförtjänt ledning på tre mål. Om inte Abbas storspelat i KIK-målet kunde det har varit fler mål i baken för KIK.

Positionsförändringar, bra peptalk och ändrat spelsystem från 4-4-2 till 4-1-4-1 ger ett helt annat grönsvart spel de sista 45 minuterna. Nu jämnar spelet ut sig och det skapas flera goda målchanser, varav en snyggt placeras i hangvarsburen av Khalid Omar efter fint förarbete och en väl avvägd passning från Mehdi Hassanzadeh.

Förutom nämnda trio ska extra beröm ges till Micke Lundin och Lamin Sallah. Ett dåligt genrep sägs bädda för en bra premiär – så i seriepremiären på vallen den 5 maj mot nya Palestino tänker KIK ta tre poäng!

Träningsmatch söndag 17 april Kappelshamns IK-Hangvars SK 1-5 (0-3)

Snäckersvallen kl 15.00 Publik 25 Domare Nils Eric Folebo

MV Abbas Khaliqi – HB Morteza Azizi, MB Tony Lindström ©, MB Lamin Sallah, VB Mohammed Hedary – HMF Sam Rashidinejad, MMF Rouhollah Fazel, MMF Mehdi Hassanzadeh, VMF Ali Haidari – HF Khalid Omar, VF Mikael Lundin – Avb Murtaza Hassani, Yasir Ahmadi, Naim Fajzi

Byten 19 MuH in SR ut; 31 YA in MoH ut; 36 NF in KO ut; 46 SR, MoH in NF RF ut; 65 RF in MeH ut; 70 MeH in YA ut; 71 KO in SR ut 72 NF in MuH ut; 75 YA in MA ut (utvisning); 82 MuH in MoH ut; 87 SR in AH ut

Målen 0-1 33; 0-2 37; 0-3 42; 0-4 72; 1-4 Khalid (Mehdi) 77 1-5 86