TvTvå som gör en toppmatch

2-2 kvarten kvar blev 2-5

Inför säsongens andra hemmamatch mot förra årets seriesegrare Fardhem Garda var KIK:s förutsättningar inte de allra bästa. Fjorton spelar ur den ordinarie truppen hade förhinder – utlandsresor, stockholmsbesök, skador, jobb, innebandy, avstängningar och barvaktsstrul gjorde att Kappelshamns stolthet bara hade elva spelare på plats plus en småskadad avbytare. Men laget med fyra årsdebutanter gjorde en riktigt bra insats med ett suveränt målvaktsspel av Rikard Holmström. Så efter 73 minuter stod det 2-2. Sedan orkade inte våra lirare längre så tre sena baklängesmål gav årets första hemmaförlust.

Inledningsvis gör Kappelshamn det riktigt bra med hjälp att några giftiga räddningar från Rille. Men efter tio minuter får han ändå se bollen bakom nätmaskorna efter en markeringsmiss i ett misstänkt offsideläge. Hemmalaget kämpar på, men motståndarna lyckas utöka sin ledning efter en halvtimme. I matchminut 37 utnyttjar vi ett försvarsmisstag hos FG och Naim Fajzi får påpassligt fram bollen till inbytte halvskadade Mohammed Hedary som reducerar.
Inför andra halvlek peppar comebackande rutinerade Patrik Vesterlund killarna i omklädningsrummet och KIK lyfter spelet. Detta i kombination med fortsatt storspel av målvakts-Rille gör att matchen står lite och väger. Med dryga kvarten kvar lyckas hemmalaget kvittera – efter ett mönsteranfall som avslutas med en fin framspelning från Murtaza Hassani genom nye talangen Anton/Simon Eriksson/Halonen.
Efter målet blir de grönsvarta lite väl optimistiska och släpper till ett läge i försvaret som motståndarna utnyttjar och tar tillbaka ledningen. Ett psykologiskt viktigt mål som sänker tröttkörda hemmalirare. Vi orkar helt enkelt inte komma tillbaka, utan Fardhem tillåts göra två mål till. Så slutresultatet blir tyvärr torsk med 2-5.
Med tanke på förutsättningarna gör ändå Kappelshamn en klart godkänd insats. Många lirare ska ha ett plus i kanten som lagkapten Tony – han ger sig aldrig, kämpar och sliter. Ali Haidari och Khalid Oman gör ett hästjobb och stressar motståndarna så länge orken räcker. Naim Fajzi gör sin bästa match i KIK-tröjan och nye talangen Anton orkar störa motståndarna i 90 minuter. Framförallt gör veteranen Rille i mål en kanoninsats med frilägesräddningar, skott i krysset-räddningar och bra dirigerande snack.
Nu ser framtiden klart ljusare ut än tidigare. Med fyra bra årsdebutanter blir det helt plötslig en kamp om platserna. Vi kanske inte kan räkna att köra över serieledande Gute i nästa match men sedan har goda möjligheter att avancera i tabellen genom segrar över Visby BoIS och Levide innan det blir sommaruppehåll.

Div 5 torsdag 26 maj Kappelshamns IK-Fardhem Garda B 2-5 (1-2)
 Snäckersvallen kl 19.00 Publik 16 Domare Anders Nyström

MV Rikard Holmström – HB Tony Lindström ©, MB Mattias Andersson, MB Patrik Vesterlund, VB Rouhollah Fazel – HMF Murtaza Hassani, MMF Ali Haidari, MMF Khalid Oman, VMF Naim Fajzi – OMF Mubarak Shah Purdel – TF Anton Eriksson – Avb Mohammed Hedary
Målen 0-1 10; 0-2 30; 1-2 Mohammed (Naim) 37; 2-2 Anton Eriksson (Murtaza) 73; 2-3 75; 2-4 84; 2-5 90
Byten 30 MoH in MSP ut; 46 MSP in MoH ut; 55 MoH in RF ut; 78 RF in MSP ut