Sträckning sabbade återkomsten

Snöplig förlust!

Efter premiärsegern hoppades KIK-lirarna på poäng på alltid svårspelade Vänge IP. Spelmässigt fanns det stora möjligheter, men bollen studsade inte rätt för de denna halvkyliga majkväll gultröjade bortaspelarna. Efter bara några få minuter lyckas de gröntröjade hemmalaget få in 1-0, efter att en vängeanfallare halkat och av misstag träffat bollen så försmädligt glider i mål. Första halvlek var kanske inte den bästa Kappelshamn presterat, men efter halvtid tog KIK tag i spelet och var väl värda minst ett par, tre mål. Tyvärr så studsade bollen totalt fel vid ett par jättelika måltillfällen på den extremt ojämna gräsmattan.

Under den första halvleken pressas Kappelshamn långa stunder tillbaka av de tyngre och då hyfsat rörliga hemmalaget. Visst har KIK en del giftiga och riktigt vackra anfall, men det där med att komma till avslut blir inte särskilt lyckat. De lie oschyssta, rätt brutala hemmaspelarna vinner alltför många närkamper och lyckas på sätt kontrollera spelet.
Efter några rockader och förändrat spelsystem från 4-4-2 till först 4-5-1 och sedan 3-4-3 får andra halvleken ett annorlunda utseende mot allt långsammare vängespelare. Tyvärr blir inte KIK:s avslut tillräckligt bra och spelarna avlossar alltför få skott. Trots många målchanser under matchens sista minuter får Kappelshamn lite slokörat kamma noll i årets andra seriematch.
Några individuella spelarprestationer är värt att omnämna. Abbas Khaliqis reaktionssnabba målvaktsspel är imponerande liksom Lamin Sallahs mittbacksinsats. Lite överraskande höll Macke Broberg bra i 90 minuter. Khalid Oman, Mehdi Hassanzadeh och Mikael Lundin ska också ha plus i kanten.
Håkan Sandström har minst sagt oflyt i denna match. För 29 år sedan debuterade han 13 år gammal den 2 maj på Vänge IP och fick spela i 90 minuter i en match som slutade 1-1, där han på en perfekt slagen hörna fick en assist. Denna maj får han en baksidesträckning i låret och måste utgå efter en knapp halvtimme.
Nu måste vi ladda batterierna inför nästa veckas bortamatch mot seriefavoriten FC Copa.

Div 5 torsdag 12 maj Vänge IP-Kappelshamns IK 1-0 (1-0)
Vänge IP kl 19.00 Publik 12 Domare Anders Nyström

MV Abbas Khaliqi – HB Tony Lindström ©, MB Lamin Sallah, MB Mattias Andersson, VB Håkan Sandström – HMF Murtaza Hassani, MMF Marcus Broberg, MMF Rouhollah Fazel, VMF Ali Haidari – HF Khalid Oman, VF Mehdi Hassanzadeh– Avb Mikael Lundin, Morteza Azizi, Yasir Amadi, Sam Rashidinejad
Målen 0-1 4
Byten 187 ML in KO ut; 25 MoA in MuH ut; 26 YA in HS ut; 31 KO in AH ut; 46 SR AH in MeH RF ut; 65 MuH in MoA ut; 75 KO RF in MaA RF ut; 85 MoA in YA ut