Khalid och Simon

3 poäng försvann under matchen sista 3 minuter

Det går lite tungt för KIK i år, men vid torsdagskvällens match hemma mot återuppståndna Visby BoIS såg det bra ut när tre minuter återstod. Kappelshamn ledde med 2-1. Ett passivt försvarabete gjorde att tre poäng försvann som en löning. Det sista efter en obegripligt dömd frispark med varning till vår schysst spelande coach Macke Broberg. Kul för klubben att KIK:s senaste nyförvärv 22-årige centrala mittfältaren Simon Schmidt från div 4-klubben IFK Viksjö gjorde en strålande debut och var bäst på plan och att Khalid Oman har utvecklats till en suverän ytterback.

Under matchens första tio minuter dominerar bortalaget som satsar på ett snabbt ledningsmål. Men bra försvarsspel och ett par giftiga räddningar av målvakten Abbas Khaliqi sätter stopp för dom planerna. Hemmalaget tar sedan över det mesta av spelet när nye Simon har kommit in i matchen, men visbyspelarna är ändå alltid farliga i sina spelvändningar och Kappelshamn lyckas inte få till tillräckligt långa anfall för att skapa bra lägen för avslut. Efter en halvtimmes spel tar också BoIS ledningen på en spelvändning efter ett litet onödigt bolltapp från KIK:s sida.
Som vanligt hittar den spelande coachen Macke Broberg på smarta rockader till andra halvlek och det ger också resultat i längre hemmaanfall. Sex minuter in på den andra halvleken är Murtaza Hassani påpassligt framme och petar in kvitteringen efter ett bra förarbete från Anton Eriksson. Fyra minuter senare ger Simon KIK ledningen efter ett formidabelt, avigt oväntat skott i målvaktens vänstra kryss.
Efter det dominerar Kappelshamn och har dryga kvarten kvar ett guldläge att döda matchen. Tyvärr slutar friläget med ett halvtaskigt avslut och hemmaspelarna tappar sedan lite av sitt spel. Visby BoIS skapar ett antal resultatlösa målchanser och det ser ut som KIK ska ta en seger, men i matchminut 88 blir försvarsspelet lite passivt och slarvigt efter en hörna och det är kvitterat.
Sedan tar domaren ett som nämnts för oss obegripligt beslut och ger visbylaget en frispark där upprörda, okoncentrerade och slarviga kappelshamnare gör det möjligt för motståndarna att slå in segermålet i den 90:e matchminuten. En väldigt trist förlust!

KIK-spelarna ska ändå ta med mycket positivt från matchen. Stundtals väldigt bra spel och förutom nämnda toppinsatser av Simon och Khalid är Micke Lundins insats både som mittback och anfallare klart godkänd, liksom Ali Haidaris yttermittfältsspel. Danne Boman gör en imponerande mittbacksinsats. Han vilar tyvärr – dålig ork – matchens sista minuter, annars kanske det inte hade blivit två mål i baken då.

Den 18 augusti 2005 möttes senast KIK och Visby BoIS, även då i div 5 på Snäckersvallen. Matchen slutade 1-2 efter det att BoIS gjort två mål under matchens sista tolv minuter. Motståndarna vann sedan serien.

Div 5 torsdag 9 juni Kappelshamns IK-Visby BoIS (h) 2-3 (0-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 10 Domare Nils-Eric Folebo

MV Abbas Khaliqi – HB Khalid Oman, MB Danne Boman MB Micke Lundin, VB Tony Lindström © – HMF Ali Haidari, MMF Simon Schmidt, MMF Marcus Broberg, VMF Emil Lundberg – HF Anton Eriksson, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Morteza Azizi, Ali Faizi, Murtaza Hassani, Mattias Andersson

Målen 0-1 34; 1-1 Murtaza (Anton) 51; 2-1 Simon (Murtaza) 55; 2-2 88 (hörna); 2-3 90 (frispark)

Byten 13 MoA in AE ut; 32 AF in AH ut; 46 AE in MeH ut; 61 AH in AF ut; 66 MA in MB ut; 68 MeH in AE ut 81 MA in DB ut; 83 MB in EL ut; 85 AF in MuH ut