Robin Melin - suverän avslutare

Första bortavinsten med besked – en femetta!

Det har varit en trög våromgång för vårt fotbollslag. Inte en seger sedan premiären, men i söndagsmatchen borta mot Levide lossnade det rejält och efter 1-1 i halvtid i kraftig motvind kunde det för dagen gultröjade KIK vinna med hela 5-1, trots att vi var en man kort under en stor del av andra halvlek Vi mönstrade årets starkaste lag, även om några duktiga spelare inte kunde vara med.

Matchen inleds chansrikt åt båda hållen och det dröjer inte mer tre minuter innan hemmalaget tar ledningen efter hörna. När tio minuter gått av matchen tar KIK över det mesta av spelet och kvitterar snyggt genom Robin Melin i den fjortonde matchminuten efter ett väl avvägt inlägg från Putte Jansson. Trots den svårspelade byiga motvinden lyckas Kappelshamn äga bollen mestadels på motståndarnas planhalva och vi vinner många andrabollar. Men Levide är hela tiden giftiga i sina omställningar som med vindens hjälp blir snabba.

Inför den andra halvleken frodas KIK-optimism med tanke på medvindshjälpen och mycket riktigt startar halvleken med fortsatt kappelshamnsövertag. I matchminut 61 skjuter Micke Lundin ett välplacerat hårt skott som Levides målvakt släppa retur på. Returen sätter Robin otagbart i mål. Sedan drabbas KIK av en utvisning och det känns först lite oroligt. Men det märks inte att de gultröjade är en man kort. Levide orkar inte stå emot KIK:s denna söndag kreativa spel och med kvarten kvar tilldöms vi en straff som Robin förvaltar rätt och gör alltså ett äkta hat-trick – tre mål i följd i samma match. I samband straffen drabbas Levide av en utvisning och under matchens avslutning är levidespelarnas uppgivna. Det utnyttjas först av Putte som skjuter in 4-1 och så får Ali Haidari avsluta målskyttet strax före slutsignalen och fastställa femettan.

Detta är årets bästa match från KIK-lirarnas sida och det ska sägas att Levide har ett bra lag på benen dom med. Många spelare får extra beröm en sådan här sprudlande fotbollsdag. Morteza Azizi får med kort varsel hoppa in mellan stolparna och var helt suverän med att mota bort farliga vindfladdrande motståndarskott Han agerar överhuvudtaget väldigt modigt.
Simon Schmidt är en mittfältsgigant, Micke sliter föredömligt som toppforward. Håkan Sandström och Putte är väldigt nyttiga för laget och gör en lysande halvtidsrokad när dom byter plats mellan centralt mittfält och vänsterbacksposition.
Sist men inte minst ska Robin hyllas – vilken avslutare som dessutom har en fenomenal speluppfattning och krigarinstinkt.

Kul också att klubbens senaste nyförvärv snart 27-årige Simon Kanellos – från Levide! – får göra ett klart godkänt inhopp som vänsterbreddare.

Nu går vi till sommarvila med ett leende på läpparna!

Div 5 söndag 19 juni Levide IF B-Kappelshamns IK 1-5 (1-1)
Levide IP kl 15.00 Publik 35 Domare Anders Nyström

MV Morteza Azizi – HB Khalid Oman, MB Danne Boman MB Tony Lindström ©, VB Patrik Jansson – HMF Ali Haidari, MMF Simon Schmidt, MMF Håkan Sandström, VMF Emil Lundberg – HF Micke Lundin, VF Robin Melin – Avb Murtaza Hassani, Anton Eriksson, Simon Kanellos, Mattias Andersson (ej spel)
Målen 1-0 3; 1-1 Robin (Patrik) 14; 1-2 Robin (Micke) 51; 3-1 Robin (straff, Mikael) 72; 4-1 Patrik (Ali) 82; 5-1 Ali (Simon S) 88
Byten 46 MuH in AH ut; 75 AE in ML ut; 76 SK in EL ut; 78 AH in MuH ut; 89 MuH in RM ut
Utvisningar 54 Daniel Boman 72 Levide