Väntad nollpoängare

Inte helt överraskande kammade vårt fotbollslag noll när KIK mötte serieledande FC Gute som i genomsnitt vunnit sina fem spelade matcher innan dagens fajt med sju mål! Kappelshamn klarade sig lite bättre – det blev 0-6 i baken! Första halvtimmen präglades av ett konstant hemmatryck, en storspelande Rikard Holmström i mål tog allt med tur och skickligt och stundom riktigt bra defensivt försvarsarbete av backarna. Lite oturlig tog Gute ledningen på en grönsvart touch och efter det lossnade målskyttet för de orange stadslaget.

Mål psykologiskt viktiga på olika sätt i fotboll. Efter hemmalagets ledning på själv kommer strax före pausvilan ett mål till så slank förbi en totalt solbländad bortamålvakt. Och redan tre minuter in på den andra halvleken får Gute ett tredje mål på en markeringsmiss. Det fjärde som följer efter en timmes spel är frukten av ett giftigt, bra skott. Dom två sista däremot under matchens två slutminuter borde kunna undvikits om inte Kappelshamn – med endast två avbytare och under matchen fyra småskadade spelare – helt tappat orken.

Nu återstår två matcher före sommaruppehållet mot mer mänskligt motstånd – med ett par nyförvärv på g och flera andra spelare tillbaka är KIK:s poängschanser goda i de matcherna. Speciellt som flera av kvällens spelare gjorde lysande insatser. Bäst i borta var nog den till högerback omskolade Khalid Oman – som förutom en bra defensiv sprang ifrån de snabba motståndarna med ruscher framåt kanten. Mittbacken Mattias Andersson vann nog 30 nickduellerna – värdefullt verkligen när motståndarna pressar på. På bilden syns Macke Broberg som stod rätt i 85 minuter då han avvärjde många farligheter från Gute och Mehdi Hassanzadeh som visade uppfinningsrikedom i sina försök att starta KIK-anfall. Kul också att se en pigg och kvick årsdebuterande Ali Faizi.

Div 5 torsdag 2 juni FC Gute B-Kappelshamns IK 6-0 (2-0)
A 7 kl 19.00 Publik 23 Domare Anders Nyström

MV Rikard Holmström – HB Khalid Oman, MB Mattias Andersson, MB Macke Broberg ©, VB Yasir Ahmadi – HMF Murtaza Hassani, MMF Ali Haidari, MMF Mehdi Hassanzadeh, VMF Mohammed Sade – OMF Mubarak Shah Purdel – TF Anton Eriksson – Avb Naim Fajzi, Ali Faizi
Målen 1-0 självmål MB 28; 2-0 42; 3-03 48; 4-0 61; 5-0 88; 6-0 89
Byten 20 AF NF in MSP YA ut; 46 MSP in AE ut; 58 YA in MS ut; 65 AE in MSP ut; 70 MSP in MuH ut; 82 MS in MSP ut