Rikard Holmström

1-2 mot Levide

I hemmamötet mot Levide gjorde KIK en riktigt bra första halvlek – som var rätt jämn och sammantaget ett litet grönsvart övertag spelmässigt. Men Kappelshamn brände eller missade i åtskilliga avslutslägen och Rikard Holmström tog hand om motståndarnas många avslut. Alltså blev de första 45 minuterna mållösa.

Eftersom hemmaspelarna känner sig starka i halvtid ändras spelsystemet från 4-5-1 till 4-4-2. Det kanske så här i efterhand visar sig vara ett felbeslut. KIK får aldrig igång något bra eget spel under den andra halvleken och Levide tar över matchen.
Först får bortalaget ett ledningsmål efter sju minuter och därefter tvingas Rille till ett flertal suveräna räddningar. En kvart senare lyckas ändå Patrik Westerlund kyligt kvittera på assist från Murre Hassani efter bra förarbete av bland annat Micke Lundin. Därefter skjuter Simon Schmidt ett hårt långskott i ribban, men i övrigt pågår spelet mest på Kappelshamns planhalva. Vi lyckas inte få upp spelet på plan och Rille tvingas till fler suveräna ingripanden – bland annat en riktigt giftig dubbelräddning. Med två minuter kvar av matchen kunde inte ens Rille stå emot och Levide vann matchen med uddamålet.
Förutom nämnde Rille görs framförallt under första halvlek bra insatser av Morteza Fayazi, Simon S och Micke. En orsak till de dåliga spelet efter halvtidsvilan kan vara att vi endast har två avbytare att laborera med och det är för lite när orken tryter. Levide har fyra avbytare.

Div 5 måndag 22 augusti Kappelshamns IK-Levide IF B (h) 1-2 (0-1) Snäckersvallen kl 18.30
Domare Leif Pettersson Publik 22
MV Rikard Holmström – HB Khalid Oman, MB Mattias Andersson, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström © – HMF Murtaza Hassani , MMF Simon Schmidt, MMF Morteza Fayazi, VMF Peter Björklund – OMF Ali Haidari – TF Mikael Lundin – Avb Anton Eriksson, Simon Kanellos
Målen 0-1 46; 1-1 Patrik (Murtaza) 67; 1-2 87
Byten 6 AE in PB ut; 21 PB in AE ut; 22 SK in AH ut; 25 AH in PB ut; 37 PB in MH ut; 46 AH in SK ut; 52 SK in PB ut; 58 MH in AH ut; 62 PB in AE ut; 73 AH in MH ut; 83 AE in PB ut