Målskytten Håkan och comebackande Sahky

Sämsta halvleken i år gav storförlust!

Höstpremiären på bortaplan mot Visby BoIS gick inte bra. Efter underläge med 0-1 på en dålig plan i Bro med skitiga omklädningsrum trodde KIK-spelarna på en god poängchans eftersom Kappelshamn spelade med en lågt liggande sol i ansiktet som störde spelet. Men ett strålande målvaktsarbete av Abbas Khaliqi gjorde att ställningen ändå var rätt jämn.

I början av andra halvlek gjordes några grova misstag och elva minuter efter halvtidsvilan hade underläget ökat till 0-4. Då gick luften ur de grönsvarta samtidigt som avbytarbänken försvann på grund två skador. I denna match hade vi behövt fyra avbytare. Men ett par sena återbud gjorde att vi fick klara oss på tretton gubbar som tyvärr blev tio på plan efter en onödig utvisning.

Det finns ändå positiva saker att ta med sig. Långtidsskadade Sahky Abbasi svarade för en klart godkänd comeback på mittfältet. Han var även upphov till KIK:s mål när han blev nersparkad. Veteranen Håkan Sandström satte sedan frisparken från 40 meter snyggt i mål. Det var Håkans första seriemål på ett år och 75:e för A-laget. En annan veteran – Mattias Andersson – svarade för en bra insats som mittback.

Nästa match – hemma mot serieledande Gute – hemma på Snäckersvallen på torsdag blir det tuffare motstånd, men då får KIK å andra tillbaka några bra spelare som hade förhinder denna match. Så Kappelshamn är ändå lite optimistiskt.

Gute har redan tagit en seger på Snäckersvallen i år, då en P 14-kombination från Gute och Visby vann med 6-2 över fastländska Boo IF:s P 13-lag betvingades med 6-2 i en träningsmatch i lördags. Planens yngste spelare Jonathan de Flon – född 05 – gjorde inte mindre än fem av visbylagets mål. Det räcker med denna Gute-seger och på torsdag blir det förhoppningsvis andra bullar.

Div 5 torsdag 11 augusti juni Visby BoIS-Kappelshamns IK 8-1 (1-0)
Tingsbrovallen kl 19.15 Publik 5 Domare Pontus Jespersson assisterande Lars Bogren o Jesper Pettersson
MV Abbas Khaliqi – HB Khalid Oman, MB Tony Lindström ©, MB Mattias Andersson, VB Ali Haidari – HMF Ali Faizi, MMF, Marcus Broberg, MMF Sahky Abbasi, VMF Murtaza Hassani – HF Anton Eriksson, VF Morteza Azizi – Avb Håkan Sandström, Naim Fajzi
Målen 0-1 2; 0-2 48; 0-3 51, 0-4 55 0-5 56; 0-6 66; 1-6 Håkan (frispark, Sahky) 76; 1-7 802; 1-8 85
Byten 15 HS in AH ut; 25 AH in AF ut; 31 NF in SA ut; 46 SA AH in NF MH ut; 48 AF in AE ut; 55 MH in MB ut
Utvisning 75 Morteza Azizi