Dessa två höll guteklass med råge

Hedersam förlust mot bra motstånd

Årets sista seriematch blev som väntat en tuff uppgift mot Gutes B-lag med flera spelare från den klubbens framgångsrika div 2-lag och resten från det duktiga P 17-laget med erfarenhet från fastlandsspel. Ändå bjöd KIK-spelarna på bra motstånd under de båda halvlekarna, trots två mål i baken i var sin halvlek. För att ta poäng i sådana matcher här matcher får vi inte bränna de fåtaliga solklara frilägen vi skapade och så måste giftiga skott som Simon Schmidts inte studsa ribba ut utan ribba in.

Matchen börjar överraskande rätt jämnt med ett väntat stort bollinnehav av Gute men en rätt lika fördelning av chanser till avslut. Efter 24 minuter gör bortalaget sitt första mål på en bra spelvändning och gör sedan sitt andra strax före halvtid på en av sina många hörnor.
Efter pausen går det tio minuter innan Gute utökar ledningen på en ny snygg snabb spelomställning och fem minuter före slutsignalen orkar inte KIK-försvaret rensa bort bollen efter en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde och slutresultatet 0-4 fastställs.
Spelmässigt gör Kappelshamn en riktigt bra insats mot duktiga vältränade gutekillar. Lagdelarna hålls ihop och flera individuellt duktiga insatser görs framförallt av mittbacken Morteza Fayazi och nämnde Simon. Men även andra kappelshamnare ska ha plus som Mattias Andersson i målet, mittfältaren Ali Haidari, alltid rörliga anfallaren Gurra Söderberg, backkämpen Tony Lindström och Murre Hassani i ny position som ytterback.

Det blir bra saker att ta med sig när vi senare ska ladda upp inför vinterns inomhusspel och nästa års utomhussäsong. De nyförvärv vi har lyckats få tag i under sommaren gör att vi kan hoppas på en tabellplacering 2017.

Div 5 torsdag 15 september Kappelshamns IK-FC Gute Slite Konstgräs kl 19.30
Domare Anders Nyström Publik 22

MV Mattias Andersson – HB Khalid Oman, MB Tony Lindström ©, MB Morteza Fayazi, VB Murtaza Hassani– HMF Naim Fajzi, MMF Simon Schmidt, MMF Ali Haidari, VMF Sahky Abbasi – HF Gustav Söderberg, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Landin Janneh, Yahya Sharad, Mehdi Hassan
Målen 0-1 24; 0-2 41; 0-3 55; 0-4 85
Byten 22 LJ in NF ut; 23 YS in SA ut; 46 M Hassan SA NF in MHz YS LJ ut; 62 MHz in M Hassan ut; 69 LJ in NF ut; 72 YS in SA ut; 76 M Hassan in AH ut; 83 AH in MHa ut