Matchens tre KIK-målskyttar

Skön och rättvis seger

A-lagets sista seriematch för året på Snäckersvallen slutade precis som den första – med en välförtjänt uddamålsvinst. Tyvärr har vi inte tagit som många poäng i de andra matcherna, men söndagens trepoängare resulterade ändå att KIK avancerade en plats i tabellen, förbi Levide och bara en poäng efter söndagens motståndare Vänge.

Redan från start tar hemmalaget tag i taktpinnen och bollen är oftast på Vänges planhalva. Tyvärr bränner Kappelshamn ett flertal gyllene lägen att ta ledningen. Men efter 25 minuter frispelar mittfältsmotorns Simon Schmidt nye Gurra Söderberg som gör ett bra kyligt avslut, 1-0. Fem minuter tilldöms motståndarna överraskande en straff efter en hörna. Alla spelarna lämnar målområdet för att avvakta en inspark, men domaren har sett en liten, liten knuff som renderar en straffspark och det är kvitterat.Efter straffen tappar KIK-spelare lite av speldominansen, men skapar ändå någon mer giftig resultatlös målchans före halvtid.
Hemmalaget tar på nytt över spelet under andra halvlek och gör inte helt oväntat 2-1 efter en knapp kvart. Nu är det Gurra som passar och Simon som nätar efter ett snyggt mönsteranfall. Under påföljande tio minuter bör Kappelshamn kunna döda matchen, men sista avgörande sparken blir alltid fel. Istället lyckas Vänge kvittera med ett praktskott i krysset i matchminut 58 och ta ledningen fem minuter senare efter en markeringsmiss hos de grönsvarta. Ett lyckat byte vänder dock matchen. Sahky Abbasi är inte många minuter på plan i sitt andra inhopp innan han distinkt bredsidar in en kvittering på Simons passning. Då återstår elva minuter av matchen. Två minuter senare fläker han sig fram på ett kort inlägg från Mehdi Hassanzadeh och skyfflar in 4-3 som också blir slutresultatet.
Under matchens avslutande minuter flyttar ett tröttkört bortalag upp sina positioner något och det skapar flera frilägen för KIK som dock bränns.
En riktigt skön seger där många spelare var bra. Inhoppande Mattias Andersson i målet gjorde ett bra dagsverke och var chanslös bortalagets mål. Alla i backlinjen var riktigt duktiga i en timme innan orken började tryta. Ett undantag – vänsterbacken Emil Lundberg som igen visar att han orkar i 90 minuter.
Generellt sett bra mittfälts- och anfallsspel. Ett speciellt plus till Simon S. Hans goda speluppfattning, vilja och teknik är ett kvitto på att han har en gedigen fotbollsskolning från Brommapojkarna. Även Morteza Fayazi spelar tekniskt snyggt på mittfältet.
Gurra på topp visar också att den lovande insatsen i KIK-debuten för ett par veckor sedan inte var en tillfällighet. Imponerade också att se Sahkys insatser vid hans två matchavgörande mål. Även i denna match kan vi visa upp ett nyförvärv Simon Johansson, 27 med fotbollsbakgrund senast i Roma. Han gör en klart godkänd debut i grönsvart.

Div 5 söndag 11 september Kappelshamns IK-Vänge IK Snäckersvallen kl 15.05
Domare Lars Bogren Publik 18
MV Mattias Andersson – HB Khalid Oman, MB Tony Lindström, MB Daniel Boman, VB Emil Lundberg – HMF Naim Fajzi, MMF Simon Schmidt, MMF Morteza Fayazi, VMF Ali Haidari – OMF Mehdi Hassanzadeh – TF Gustav Söderberg – Avb Sahky Abbasi, Murtaza Hassani, Simon Johansson
Målen 1-0 Gustav (Simon S) 25; 1-1 30 (straff); 2-1 Simon S (Gustav) 58; 2-2 68; 2-3 72; Sahky (Simon S) 79; 4-3 Sahky (Mehdi) 81
Byten 25 MuH SJ in NF AH ut; 30 SA in MeH ut; 46 NF AH in SJ MuH ut; 55 MeH in SA ut; 57 MeH in AH ut; 71 MuH in KO ut; 72 SJ in NF ut; 76 SA in MF ut; 82 MF in MeH ut