En gjorde vackraste målet och den andra häftigaste målvaktsutkastet

Äntligen Futsal-seger!

Ja, till slut lyckades Kappelshamn att ta en seger i den nya Futsal-serien mot Väskinde med 5-3. Äntligen lyckades killarna få till bra avslut. Segern var klart rättvis och välförtjänt. Men denna söndag förmiddag i Södervärnshallen började inte bra. I den första matchen mot Levide hoppades KIK på en seger i en spelmässigt jämn match. Men efter det att suderlaget tagit ledningen i mitten av andra halvlek visade de grönsvarta prov på ineffektivitet framåt och när domarna helt plötsligt sänkte ribban drog vi på oss många frisparkar som till slut gav motståndarna ett par bonusstraffar under matchens sista minuter och det blir underläge med tre mål, innan Levide kunde fastställa 4-0 i slutsekunderna. Tufft – men sedan kom Kappelshamn tillbaka på ett bra sätt mot Vais som egentligen var ett bättre lag än Levide. De vann också sin match mot Levide med 2-0.

I den första matchen spelar Levide taktiskt helt rätt efter sina resurser och satsar på spelvändningar och kontringar, men Morris Azizi i målet gör ett bra jobb och avstyr alla farligheter. Tyvärr lyckas Kappelshamn trots stort bollinnehav inte skapa särskilt många bra avslutslägen och tolv minuter in på andra halvlek gör motståndarna matchens första mål efter en snabb omställning. Som nämnts 0-4 och besvikelse hos de våra.

Efter ett bra snack i omklädningsrummet med heta känslor bestämmer sig lagledningen för vissa rockader och så tillkommer ett par pigga, nya spelare. Det gör sammantaget att dagens andra match mot Väskinde får en helt annan karaktär. Båda lagen sätter offensiven i högsätet, men nu är det KIK-spelarna som är effektiva och måltjuven Danial Shafai gör påpassligt 1-0 efter drygt två minuters spel. 2-0 kommer sedan knappt tre minuter senare och det känns som Kappelshamn äger matchen. Andra målet är väldigt speciellt – ett perfekt lång målvaktsutkast landar hos Mehdi Hassanzadeh som blir fri med Vais-målvakten och han sätter elegant bollen i mål.

I den sjunde matchminuten slarvas det lite och inom loppet av drygt en halv minut har Vais kvitterat. Då skärper sig KIK-killarna och Danial fläker in 3-2 framspelad av Mehdi. Sedan gör Murre Hassani 4-2. Några minuter senare – efter ett bra ingripande av Azizi i mål – studsar bollen oturligt via en KIK:are in i eget mål. En och en halv minut senare före slutsignal punkterar Robert Melin matchen. Oväntat för alla slänger han sig fram och skarvnickar ett långskott från Ali Faizi som var på väg utanför målet. Kappelshamn har visserligen dragit på sig fem sprisparkar under andra halvlek, men matchen känns ända avgjord – även om Väskinde skulle fått någon bonusstraff i matchavslutningen.

Alla medverkande ska ha en eloge för dagens insats – speciellt Morris i målet och Danial för sitt målsinne. Murre gör mot Vais sin bästa inomhusmatch för klubben med både assist och stolpträff. Robin ska naturligtvis hyllas extra för ett av de vackraste målen som gjorts i den gamla anrika hallen.

Futsal Gotland söndag 11 december Levide IF-Kappelshamns IK 4-0 (0-0) Södervärnshallen kl 9.00
Publik 20 Domare Bo Darvelid och Adam Ladebäck

MV Morteza Azizi – Backar Robin Melin, Tony Lindström ©, Mikael Lundin, Akbar Rahimi – Anfallare Ali Faizi, Mehdi Hassanzadeh, Danial Shafai, Peter Björklund
Målen 1-0 31.45; 2-0 35.50 (straff); 3-0 38.30 (straff); 4-0 39.50

Futsal Gotland söndag 11 december Väskinde AIS-Kappelshamns IK 3-5 (2-3) Södervärnshallen kl 11.00
Publik 40 Domare Bo Darvelid och Benjamin Bingström

MV Morteza Azizi – Backar Mikael Lundin, Emil Lundberg, Robin Melin, Ali Faizi – Anfallare Mehdi Hassanzadeh, Tony Lindström ©, Akbar Rahimi, Murtaza Hassani, Danial Shafai
Målen 0-1 Danial (Mehdi) 2.15; 0-2 Mehdi (Morteza) 5.00; 1-2 6.55; 2-2 7.30; 2-3 Danial (Mehdi) 9.25; 2-4 Murtaza (Mehdi) 23.30; 3-4 (självmål) 26.00; 3-5 Robin (Ali) 38.30