Riktigt bra med tanke på förutsättningarna

Lördagens två matcher i Futsal gav som väntat inga poäng, men KIK-spelarna svarade för en klart godkänd insats mot de två bästa lagen i serien. Det blev först förlust med 1-3 mot serieledaren Visby AIK och sedan 3-8 mot Dalhem.

Den inledande matchen får Kappelshamn börja med endast en avbytare – många har förhinder, två sena återbud och två sent anlända spelare är skälet till detta. Trots det håller KIK matchen mållös under första halvlek. Ett tidigt VAIK-mål efter halvtid är lite snopet, men påverkar inte dagens rätt disciplinära spel. När visbygänget gör sitt andra mål i matchminut 33, svarar Mehdi Hassanzadeh direkt med en reducering efter snyggt förarbete från Ali Faizi. Sedan går Kappelshamn för kvittering mot lite skakade motståndare. Klubbens storspelande målvakt Morteza Azizi förstärker utespelet bra, men de grönsvarta lyckas inte sätt de chanser som skapas. Istället rullar 1-3 in i tom KIK-bur två sekunder före slutsignal.

Ett tröttkört Kappelshamn får vila sju minuter innan det är ny match. Ett tvåmålsunderläge i halvtid är ändå ok. Lirarna bjuder Dalhem på tufft motstånd, men under andra halvlek orkar de inte längre utan motståndarna tilläts göra fyra enkla mål inom loppet av fem minuter, innan Kappelshamn ändå visar styrka och kämpaanda under matchens sista fjärdedel som vi vinner med 2-1. Totalt alltså 3-8.

Många goda insatser görs i Södervärnshallen förutom Mortezas nämnda målvaktsspel. Nyutnämnde lagkaptenen Emil Lundberg visar prov på bländande backspel – han fick dessutom lira nonstop i inledningsmatchen. Mehdi är en målskytt det går att lita på – ett mål i varje match. Ali gör sina bästa framträdanden i KIK-tröjan och även de två nya hangvarsförvärven Akbar Rahimi och Danial Shafai ska ha en eloge.

Futsal Gotland lördag 3 december Kappelshamns IK-Visby AIK 1-3 (0-0) Södervärnshallen kl 10.30
Publik 40 Domare Pelle Öström o Isak Malm
MV Morteza Azizi – Backar Emil Lundberg ©, Akbar Rahimi – Anfallare Mehdi Hassanzadeh, Ali Faizi, Murtaza Hassani, Naim Fajzi, Danial Shafai
Målen 0-1 21; 0-2 33; 1-2 Mehdi (Ali) 34; 1-3 39.58

Futsal Gotland lördag 3 december Dalhems IF-Kappelshamns IK 8-3 (3-1) Södervärnshallen kl 11.30
Publik Domare Isak Malm o Leif Pettersson
MV Morteza Azizi – Backar Emil Lundberg ©, Akbar Rahimi, Ali Faizi – Anfallare Mehdi Hassanzadeh Danial Shafai, Murtaza Hassani, Naim Fajzi
Målen 1-0 7; 1-1 Ali 8; 2-1 12; 3-1 15; 4-1 24; 5-15 26; 6-1 28; 7-1 29; 7-2 Danial 32; 8-2 33; 8-3 38 Mehdi (Ali)