Återigen följdes en bra första halvlek av en klart sämre andra!

Lördagens två matcher i Södervärnshallen – de sista seriematcherna denna säsong för KIK:s del – följde tyvärr ett mönster från tidigare insatser. KIK spelar bra under den första halvleken, men tappar sedan det mesta efter halvtidsvilan.

I den första matchen mot serietrean Visby BoIS gör Kappelshamn en riktigt gedigen första halvlek och Mehdi Hassanzadeh kvitterar sedan motståndarnas ledningsmål tre minuter in på den andra halvleken. Tyvärr bäddar slarv i försvarbetet för onödiga baklängesmål och mot slutet ramlar flera mål in och det blir förlust med 1-5.

Mot Fårösund börjar Kappelshamn bra och tar ledningen genom Ali Fajzi efter två och en halv minut. Visserligen släpper KIK in ett par mål under första halv, men spelar ändå hyfsat bra och när Mehdi även i denna match kvitterar tre minuter in på andra halv tror den grönsvarta nog på seger. Men det vill sig inte. Några helt öppna frilägen missas och Naim Faizis kanonskott träffar båda stolparna innan bollen går ut igen. Det polkagrisrandiga motståndarna tar på nytt ledningen och frustrationen över underläget gör att Kappelshamn drar på sig onödiga frisparkar. Det resulterar i ett par tiometersstraffar som Abbas Khaliqi i målet snyggt räddar. Men vad hjälper det när det inte blir fler mål i matchen förutom ett fårösundsmål i slutskedet när Kappelshamn satsar framåt för att nå en kvittering.

Spelarkritiken blir mer generell. Hela gänget mot Visby BoIS ska ha beröm för väl genomförda inledande 25 minuter med ett speciellt plus till inkallade målvaktersättaren Mattias Andersson. Mot Fårösund kommer KIK med bland tre nya spelare och här var det kul att se comebackande Ali Faizis inhopp liksom Abbas målvaktsspel.

Futsal Gotland lördag 25 februari Visby BoIS-Kappelshamns IK 5-1(1-0) Södervärnshallen kl 9.00
Publik 15 Domare Leif Pettersson o Rolf Nirs Wahlgren

MV Mattias Andersson – Backar Akbar Rahimi, Murtaza Hassani, Khalid Omar, Håkan Lindqvist © – Anfallare Nacer Outelha, Mehdi Hassanzadeh, Naim Fajzi, Reza Ebrahimi
Målen 1-0 2.00; 1-1 Mehdi 23.00; 2-1 5.15; 3-1 35.30; 4-1 38.10; 5-1 39.40

Futsal Gotland lördag 4 februari Kappelshamns IK-Fårösunds GoIK 2-4 (1-2) Södervärnshallen kl 11.00
Publik 10 Domare Rolf Nirs Wahlgren o Bo Darvelid

MV Abbas Khaliqi – Backar Akbar Rahimi, Murtaza Hassani, Ali Faizi, Håkan Lindqvist © – Anfallare Khalid Omar, Mehdi Hassanzadeh, Naim Fajzi, Sahky Abbasi, Reza Ebrahimi
Målen 1-0 Ali (Mehdi) 2.30; 1-1 8.10; 1-2 (självmål); 2-2 Mehdi (Naim) 23.20; 2-3 27.30; 10-meterstraffräddning Abbas 32.48; 10-meterstraffräddning Abbas 35.20; 2-4 36.31

Detta var alltså säsongens sista Futsalmatch och laget har gått runt på inte mindre än 22 olika spelare som framgår av lista med antal matcher/mål. Förutom det kan meddelas att Akbar vann assistligan med fyra målpass före Mehdi och Nacer med tre

Mehdi Hassanzadeh   12/7
Danial Shafai               12/6
Akbar Rahimi              12/1
Murtaza Hassani         11/1
Khalid Omar                10/0
Morteza Azizi                8/0
Naim Fajzi                     8/0
Ali Haidari                    6/0
Tony Lindström           6/0
Emil Lundberg             6/0
Håkan Lindqvist          4/1
Morteza Fayazi            4/0
Mikael Lundin             4/0
Nacer Outelha              3/4
Ali Faizi                         3/2
Sahky Abbasi               3/0
Mattias Andersson     3/0
Abbas Khaliqi              3/0
Robin Melin                2/1
Reza Ebrahimi           2/0
Gustav Söderberg     2/0
Peter Björklund         1/0