Enzo heter egentligen Mohammad Hosseini i officiella matcjrapporter

Hedersam förlust i DM-premiären

I ett härligt marsväder inledde div 6-laget KIK utomhusspelet med DM-match mot div 4-laget Hansa/Hoburg. Det blev visserligen stryk med 1-3, men det var ändå en hedersam förlust i ordets rätta bemärkelse. Kappelshamn fick spela med en man kort under mer än en timme på grund av en utvisning och strax efter utvisningen skadade sig en av KIK:s bästa spelare. Med tanke på det gjorde de grönsvarta en riktigt strong insats.

Redan efter åtta minuter presenterar sig klubbens senaste nyförvärv Enzo Hosseini och klackar in 1-0 vänd med ryggen mot målet efter en fin framspelning från Mehdi Hassanzadeh. Sedan skapar motståndarna en del farligheter, men Mattias Anderssons suveräna målvaktsarbete gör att KIK ännu håller nollan. Tyvärr drar Khalid Omar på sig en andra varning i matchminut 25 och blir därmed utvisad och det dröjer sedan bara några minuter innan KIK:s dittills bäste spelare Nacer Outelha skadar knäet och tvingas utgå. Strax därefter kvitterar suderlaget och ledarbänken är lite orolig för ett ras.
Kappelshamnsspelarna krigar dock vidare på håller ut fram till en kvart in på andra halvlek, då det blir 1-2 efter ett par svaga undanrensningar. I 74:e minuten blåser domaren helt korrekt straff för hand. Straffen är Mattias helt chanslös på. Sedan blir det inte fler mål.
Glädjande att se nye Enzos spel både i anfall och på mittfältet. Han är en bra bollvinnare och motståndarna har dessutom svårt att ta bollen ifrån honom. Dagens veterantrio – förutom nämnde målvaktsgiganten Mattias, Tony Lindström och Håkan Sandström – svarade för ett riktig bra jobb. Även målpassaren Mehdi och Morris Azizi är värda ett extra positivt omnämnande.
Nu ser vi framemot ytterligare tre värdefulla DM-matcher kommande söndagar. Redan nu kan vi skönja en god utveckling ibland lirarna sedan Håkan Lindqvist tog sig an tränarjobbet. Linkan gjorde även nyttigt ett inhopp sista. Det är värdefullt med en tränare som kan hoppa in när skavanker, trötthet och skador reducerar avbytarbänken.

Gruppspel DM söndag 12 mars Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 1-3 (1-1)

Rävhagen Konstgräs kl 12.00; Publik 20
Domare Anders Nyström Assisterande Bosse Darvelid o Nils-Eric Folebo

MV Mattias Andersson – HB Murtaza Hassani, MB Ali Haidari, MB Tony Lindström ©, VB Khalid Omar – HMF Naim Faizi, MMF Nacer Outelha MMF Håkan Sandström, VMF Morteza Azizi, – HF Enso Hosseini, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Sahky Abbasi, Ali Fajzi, Håkan Lindqvist
Målen 1-0 Enzo (Mehdi) 8; 1-1 32; 1-2 58; 1-3 (straff) 74
Byten 20 SA in NF ut; 27 NF in NO ut; 43 NO in SA ut; 46 SA in NO ut; 57 AF in NF ut; 68 NF in MeH ut; 73HL in MoA ut; 75 MeH in AH ut; 81 MoA in SA ut; 87 SA in AF ut
Utvisning 27 Khalid Omar