Ny storförlust!

I det till slut härliga vårvädret blev förutsättningarna tuffa för klubbens stolta A-lag i söndagsmatchen på Rävhagens konstgräs i DM mot Väskinde. Halva laget – sju spelare – nya jämfört med den senaste matchen och dessutom dök tre spelare inte upp. Att vi ändå kunde mönstra tretton lirare är ett styrkebesked! Tyvärr missade vår målvakt bussen från Klinte och då fick lojale Naim Faizi ta på sig målvakstutrustningen. Han gjorde vad han kunde, men det är inte lätt att byta till målvakt bara så där.

Under första halvlekens motvind spelar dagens gultröjade KIK-are riktigt bra och Vais båda mål i halvleken känns mer som tillfälligheter. 0-1 efter oturliga studsar efter en hörna och 0-2 på ett chanslångskott som går stolpe in.
Tyvärr mojnar vinden och den medvind som skulle hjälpa oss efter halvtidsvilan försvinner. Då märks att konditionen inte är på topp hos alla och baklängesmålen rullar in – speciellt under åtta minuter mitt i halvleken då Naim får plocka fyra bollar ur nätet.
KIK har ändå matchens bäste spelare i Putte Jansson – IBK-liraren som förhoppningsvis finns tillgänglig under större delen av vårsäsongen. Murre Hassani gör sin bästa match i KIK som central mittfältare bredvid Putte. Tack Staple Ungdom som med kort varsel grejade tre talangfulla lirare och till en sträckningsdrabbad Håkan Sandström som ändå fixade 75 minuter bra som mittback.

Gruppspel DM söndag 26 mars Kappelshamns IK-Väskinde AIS 0-8 (0-2)
Rävhagen Konstgräs kl 12.00; Publik 32
Domare Pelle Öström Assisterande Anders Nyström o Yunus Emre Tekkesin

MV Naim Faizi – HB Alexander Äng, MB Emil Lundberg ©, MB Håkan Sandström, VB Khalid Omar – HMF Mehdi Hassan, MMF Patrik Jansson, MMF Murtaza Hassani VMF Mubarak Shah Purdel – HF Danial Shafai, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Yahya Sharad, Håkan Lindqvist
Målen 0-1 7; 0-2 29; 0-3 48; 0-4 54; 0-5 56; 0-6 58; 0-7 62; 0-8 79
Byten 19 YS in MSP ut; 33 MSP in AÄ ut; 40 AÄ in DS ut; 46 DS in MeH ut; 53 MeH in MSP ut; 67 MSP in MHassan ut; 73 MHassan in YS ut; 77 HL in HS ut