Reaktionssnabb och orädd

Ras i Hemse

Tyvärr kunde KIK inte bjuda div 4-laget Fardhem Garda på bra motstånd i DM-matchen på Sudervallens konstgräs i Hemse. Efter en helt ok matchöppning kom spelet av sig redan efter knappa tio minuter och baklängesmålen började ramla in efter hand. Det första som kom redan i den andra matchminuten var ett oturligt självmål. Det är sånt som händer och inte mycket att säga om.

När laget kommer in i en svacka skapar FG många farliga situationer under den första halvleken, men flera fenomenala räddningar av Abbas Khaliqi i mål håller siffrorna någorlunda nere. Det står ändå 5-0 till hemmalaget i halvtid. Därefter följer en klar uppryckning hos de grönsvarta. Tränaren Håkan Lindqvist går in som mittback och styr upp spelet bättre. Laget blir inte lika långt som under första halvlek och det ser riktigt bra ut i 25 minuter. Sedan kom ett ras framförallt under matchens sista fem minuter då tre mål ramlar in. Totalt förlorar Kappelshamn med 0-9.
Att spelet faller ihop beror på flera faktorer, men främst är det dåligt positionsspel och svåra långa passningar under första halvlek samt konditions- och koncentrationsbrist under matchslutet. Motståndet var knappast bättre än i förra matchen, men några av lagets bästa spelare då hade förhinder denna gång. Dessutom fanns några till som inte var tillgängliga av olika skäl så nu satsar vi på tredje gången gillt i årets DM-serie – på söndag mot Väskinde.
Förutom nämnde reaktionssnabbe och orädde målvakt-Abbas ska Ali Fajzi ha beröm för att han kämpade slet hela matchen.

Gruppspel DM söndag 19 mars Fardhem Garda BK-Kappelshamns IK 9-0 (5-0)
Sudervallen Konstgräs kl 12.00; Publik 12
Domare Göran Tomasson Assisterande Pelle Öström o Lars Bogren

MV Abbas Khaliqi – HB Naim Faizi, MB Ali Haidari, MB Tony Lindström ©, VB Yasir Ahmadi – HMF Morteza Azizi, MMF Ali Fajzi, MMF Enso Hosseini, VMF Murtaza Hassani – HF Danial Shafai, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Sahky Abbasi, Mubarak Shah Purdel, Håkan Lindqvist
Målen 1-0 (självmål) 2; 2-0 17; 3-0 23; 4-0 27; straffmiss FG 29; 5-0 41; 6-0 70; 7-0 85; 8-0 86; 9-0 90
Byten 12 SA in MuH ut; 15 MSP in EH ut; 17 MuH in YA ut; 27 HL EH YA in MoA MuH NF ut; 33 MuH in YA ut; 37 MoA in MSP ut; 62 NF in EH ut; 75 AEH in AH ut; 73 MSP in DS ut; 81 YA in MeH ut; 83 AH in SA ut