8 debutanter i ny lagformation!

Eftersom det varit lite turbulens på spelarfronten det senaste halvåret och resultaten inte var så positiva under vinterns Futsal-spel och vårens DM-matcher har KIK i år ett gemensamt lag i div 6 med Visby Star (före detta FC Palestino). Spelarna har ännu inte hunnit träna ihop särskilt mycket. Det är en väg kvar tills de många individuellt skickliga killarna bildar ett bra lag tillsammans. Seriepremiären borta i Levide gav ömsom vin ömsom vatten. Och tyvärr blev det heller inga mål för tisdagkvällens gultröjade spelare – däremot fem mål i baken.

Under den första kvarten tar det nykomponerade bortalaget tag i spelet bra och bollen är mest på hemmalagets planhalva. Tyvärr blir spelet lite för ineffektivt och så skapar Levide några riktigt bra målchanser som Mattias Andersson i målet räddar på mer eller mindre spektakulära sätt. På en hemmahörna i matchminut 20 är han dock chanslös sedan en levidespelare ostört får nicka in 1-0. Ytterligare ett hemmamål ramlar in sjutton minuter senare sedan Kappelshamn/Visby Star inte lyckas lyfta spelet som under en längre tid pågått mestadels på bortalagets planhalva.

Under den andra halvleken spelar KIK-laget väldigt bra periodvis, men perioderna är lite för korta. De gultröjade skapar alltför få avslut och tillåts Levide öka på ledningen tio minuter in på halvleken efter en snabbt slagen frispark. En hårt dömd straff ger sedan 4-0 som spiken i kistan i matchminut 68 och tio minuter senare kommer 5-0.

Positivt att ta med sig är ändå vilja och kreativitet hos det nya laget, där åtta gjorde sin första seriematch i Kappelshamns färger och där exakt hälften av spelarna kom från Visby Star. Bäst i laget var rutinerade mittbacken och lagkaptenen Emil Lundberg. Även unge 17-årige talangen Yahya ska ha ett extra omnämnande för påhittig insats som anfallare. Kul också att de fanns femledare på plats i nya Kappelshamn/Visby Star.

Div 6 tisdag 2 maj Levide IP B-Kappelshamn/Visby Star 5-0 (2-0) Levide IP kl 19.00
Domare Bo Darvelid Publik 49

MV Mattias Andersson – HB Hussan Osman, MB Emil Lundberg ©, MB Abdullah Osman, VB Mahmoud Hijab – HMF Mohammad Abdul Kadir, MMF Murtaza Hassani, MMF Khalid Omar, VMF Sahky Abbasi – HF Yahya Sharad, VF Karim Turkaawi– Avb Tim Berggren, Yasin Taha, Mohammad Taha
Målen 1-0 20 (hörna); 2-0 37; 3-0 55; 4-0 68 (straff); 5-0 78 (frispark)
Byten 9 TB in MHi ut; 21 MT in MAK ut; 37 MHi in SA ut; 40 YT in MT ut; 52 SA in TB ut; 71 MT in MHi ut