Första poängen inte långt borta

Lördagens bortamatch på Gullbjerges fina gräsplan mot Stenkyrka slutade i en hedersam förlust i ordets rätta bemärkelse enligt tränaren Linkan. Efter ett surt underläge med 0-2 i halvtid, kom KIK-lirarna igen och svarade för en riktigt styv upphämtning och när det var kvitterat till 2-2 i mitten av andra halvlek började Kappelshamn/Visby Star hoppas på minst en poäng. Men efter en bra period tröttnade laget betänkligt under matchens sista minuter och det blev två mål till i baken.

Det är varmt och många av Ramadan-fastande spelare är redan före matchstart rätt uttorkade, men de grönsvarta håller ändå spelet uppe bra under hela första halvlek förutom vid två tillfällen. I matchminut fyra ger passivt försvarsspel efter en fast situation hemmalaget ett tidigt ledningsmål och strax före halvtidssignalen kommer ett till efter en snabb spelvändning från Stenkyrka.

Bra peptalk från tränaren Linkan i pausen och en del rokader i spelarnas positioner ger ett klart bättre spel under den andra halvleken och det kommer också två välförtjänta bortamål. Först är det Ali Issa som snyggt reducerar i den 50:e minuten och kvarten senare stöter Mahmod Ahmadi in kvitteringen. Tyvärr märks sedan vatten- och näringsbristen i värmen hos spelare och laget sjunker ihop alltför mycket. Målvaktsdebutanten Nosrat Ahmadi gör flera suveräna räddningar men är chanslös på två frilägen under matchens sista tio minuter och KIK förlorar lite surt med 2-4.
Dock kan vi glädjas åt många individuellt goda prestationer som 17-årige Nosrats premiär mellan stolparna. Fast han inte är så lång plockar han flera bollar nära ribban. ”En kanondebut” för att citera Linkan.
Lagets rutinerade mittbackspar Emil Lundberg och Mattias Andersson imponerar också liksom ytterbacken Jamal Mamand. Denne 16-åring har tidigare varit lite osäker på att rätt position i försvarsarbetet, men det kommer alltmer och han räddar några mål bakåt.
Kul också att vi lyckas göra två mål med två tidigare mållösa talanger, Ali och Mahmod.

Div 6 tisdag 16 maj Stenkyrka IF-Kappelshamn/Visby Star 4-2 (2-0) Gullbjerge kl 15.00
Domare Anders Nyström Publik 12

MV Nosrat Amadi – HB Masood Secho, MB Emil Lundberg ©, MB Mattias Andersson, VB Jamal Mamand – HMF Ali Issa, MMF Arif Nasari, MMF Mohammad Abdulkadir, VMF Ahmed Ismail – HF Zaid Tahiri, VF Khalid Omar– Avb Issa Zeki Issa Issa, Mahmod Ahmadi, Noor Omar
Målen 1-0 3; 2-0; 44; 2-1 Ali Issa (Mahmod) 50; 61 2-2 Mahmod; 82 3-2; 87 4-2
Byten 7 MAh in IZII ut; 14 MaS in AIss ut; 16 AIss in AhI ut 20 NO in AIss ut; 30 IZII in MaS ut; 31 AhI in ZT ut; 40 ZT in MAh ut; 41 MS in AIss ut; 46 MAh in IZII ut; 64 AIss in MAb ut; 71 MAb in AN ut 77 AN in NO ut; 86 NO in KO ut