Måltorka och markeringsbrister gav en ny hemmaförlust

Det fanns vissa förhoppningar om att vända förlusttrenden inför tisdagkvällens match på Snäckersvallen mot Visby AIK B. Men tyvärr försämrades förutsättningarna genom många återbud på grund av Ramadan-fastande hos flera spelare. Inte mindre än nio spelare från den senaste matchen fanns inte med i laguppställningen denna och såväl Håkan Lindqvist som hans biträdande tränare Yassin Taha fick hoppa in.

Brister i markering, uppflyttning, överflyttningar, dåliga inkast, för litet spelavstånd och dålig kommunikation låg bakom tisdagens förlust. Även om laget emellanåt kunde spela ut med bländande passningsspel och småteknisk briljans, räckte det inte. Ett rungade långskott från pigge vänsteranfallaren Tim Berggren var bästa målchansen under den första halvleken och under den andra en straffspark som tyvärr sköts över ribban.
Två olycksaliga minuter en knapp halvtimme in på matcher gav två baklängesmål efter passivt närkampsspel i försvaret. Efter nästan en timmes spel punkterade VAIK matchen med sitt tredje mål. De två sista kom i matchminut 66 på straff och i matchminut 67 på markeringsmiss.
Rutinerade Håkan Sandström ska ha ett plus för en stabil och nyttig insats i försvarsarbetet och nye Tahiri Zaid visade prov på snabbhet och talang. Det får avsluta denna korta matchrapport.

Div 6 tisdag 23 maj Kappelshamn/Visby Star-Visby AIK B 0-5 (0-2) Snäckersvallen kl 19.00
Domare Nils-Eric Folebo Lundberg Publik 16
MV Mattias Andersson – HB Massoud Secho, MB Mohammad Mohammad, MB Murtaza Hassani, VB Håkan Sandström © – HMF Karim Turkawi, MMF Arif Nasari, MMF Abdullah Osman, VMF Omar Ibrahim – HF Tahiri Zaid, VF Tim Berggren – Avb Yassin Taha, Håkan Lindqvist
Målen 0-1 27; 0-2 29; 58 0-3; 66 0-4 (straff) 66; 0-5 67; straffmiss KIK 75
Byten 9 YT in OI ut; 35 OI in MS ut; 46 HL MS in YT OI ut; 75 YT in TB ut; 85 OI in MS ut