Midsommar!

Som oftast har vår pärla i Östersjön ett härligt midsommarväder och som alltid blir det en fin eftermiddag på Snäckersvallen. Så också detta nådens år 2017. Byns egen dragspelsdrottning Bettan Husberg fick sällskap av den yngre generationens kappelshamnssork Wictor Johansson och dessa två ackordionvirtuoser fick igång en bra ringdans runt majstången med hjälp av vår nykomponerade sångarduo Eva Heidenblad och Petter Höök. Efter en lite gles inledning med ett fåtal som engagerade sig i att klä midsommarsymbolen med björkris och blåeld strömmade folket till och till slut fanns över 100 personer närvarande och åtminstone ett 30-tl av dessa orkade dansa runt stången till de traditionella sångerna som Små grodorna, Så går vi runt kring en enrisbuske, Vi äro musikanter, Björnen sover med mera. Avslutningsvis kom förstås Raketen.

Ett bra arrangemang lagom spontant i härlig KIK-anda. Men till nästa år köper vi in ett par mikrofoner så sångarduons röst kan höras även bort till dom som inte vågar dansa …