Nära skjuter ingen hare!

Tisdagkvällens hemmamöte i sexan mot Levide blev spännande, trots en svajig tiominutersperiod under första halvlek. Kappelshamn/Visby Star tryckte på mot slutet för att kvittera ett uddamålsunderläge med 3-4. Tyvärr gav en snedspark bortalaget ett totalt friläge fem minuter före slutet som gode Mattias Andersson i mål är chanslös på.

En från båda lagen lite strukturlös matchstart medför dåligt hemåtjobb och makeringsmissar. Bortalaget får tre billiga mål inom loppet av nio minuter med start i matchminut 13. Det grönsvarta hemmaspelarna ska ha en eloge för de kämpar sig tillbaka in i matchen och den första reduceringen kommer på straff strax före halvtid, sedan Mehdi Hassanzadeh blivit nerriven i friläge. Han sätter sedan straffen själv säkert i mål.

Under inledningen av andra halvlek tar hemmalaget verkligen tag i spelet och helt välförtjänt får Yahya Sharad göra 2-3 på en ett elegant sätt. Han förvaltar en fin lång passning från Masood Secho, tar ner bollen och fintar bort målvakten. Därefter kommer fler lägen till kvittering, men tyvärr blir det bästa läget felaktigt avblåst för offside.
Ur klar offsideposition utökar istället sedan Levide sin ledning efter en knapp timmes spel. Men bara minuten senare misslyckas Levides försvar med sitt huvudspel och helt plötsligt är Yahya helt fri igen och sätter 3-4. Sedan kommer en snedspark från KIK-försvaret som blir en riktig indianare. Den gör att Levide kan döda matchen med ett sent mål.
Det finns mycket positivt att ta med från denna match. Laget spelade oavgjort en halvlek – ett fall framåt…
Många goda spelarinsatser görs också. Zaid Tahiri, ännu inte fyllda 17, visar på en bländande teknik. Det gör även anfallskollegan och tvåmålsskytten Yahya, även han 16 år. När dom två har utvecklat sitt passningssamarbete lär KIK bli klart målfarligare även mot bättre motstånd. Mehdi gör en klart godkänt comeback på mittfältet och de rutinerade mittbackarna Emil Lundberg och Håkan Sandström är värdefulla för laget. En tredje 16-åring som debuterade som vänsterback förtjänar också beröm, nämligen Jamal Mamand. Bra inställning – han kämpar tappert, även det syns lite orutin emellanåt.

Div 6 tisdag 6 juni Kappelshamn/Visby Star-Levide IF B 3-5 (1-3) Snäckersvallen kl 19.00
Domare Anders Nyström Publik 16

MV Mattias Andersson – HB Issa Zeki Issa Issa, MB Emil Lundberg ©, MB Håkan Sandström, VB Jamal Mamand – HMF Ahmed Ismail, MMF Arif Nasari, MMF Mehdi Hassanzadeh, VMF Abdullah Osman – HF Zaid Tahiri, VF Yahya Sharad – Avb Masood Secho, Omar Ibrahim, Tim Berggren, Mahmod Ahmadi, Tofiq Hosseini
Målen 0-1 13; 0-2 15; 0-3 22; 1-3 Mehdi (straff, Mehdi) 42; 2-3 Yahya (Masood) 54; 2-4 58; 3-4 Yahya (Arif) 59; 3-5 85
Byten 12 MS in IZII ut; 30 OI in AI ut; 35 IZII in MS ut; 39 JT in YS ut; 46 YS TB in OI AO ut; 53 OI in ZT ut; 56 JM in IZII ut; 65 MS in MH ut; 70 MA in YS ut; 72 MH IZII in AO OI ut; 82 AN in IZII ut; 85 AO in TB ut