Det vill sig inte för vårt fotbollslag i år!

På förhand fanns det en optimism i laget inför lördageftermiddagens match på Rävhagens Konstgräs mot ett inte alltför tufft motstånd i form av Visby AIK. Men en olycksalig inledning med en misslyckad bakåtpassning till egen målvakt grusade optimismen även om Kappelshamn/Visby Star hade ett stort övertag i spelet under den första halvleken. Tyvärr var ineffektiviteten stor i dagens gultröjade bortalag. Inte förrän i matchminut 66 kunde KIK överlista VAIK:s duktige målvakt. Men då var det redan för sent eftersom det då stod 4-0. Slutresultatet blev 5-1.

 

Med hjälp av medvinden har Kappelshamn ett klart övertag under första halvlek, men avsluten är inte bra och inläggen hamnar med vindens hjälp alldeles för nära motståndarmålvakten eller bakom kortlinjen. Dessutom skjuts de alldeles för få skott.

 

Efter pausen börjar andra halvlek dåligt med slarvigt defensivt arbete som ger till 3-0 efter tio minuter och ytterligare ett baklängesmål åtta minuter senare. Därefter rycker killarna upp sig, men orkar inte riktigt hålla rätt positioner förrän i mitten av halvleken då Noor Omar på ett elegant sätt nickar in ett tröstmål på en härlig bicykletas från broder Khalid Omar. Årets snyggaste mål! Tyvärr är denna avslutning ett undantag och hemmalaget tillåts enkelt avsluta sitt målskytte med 5-1 tio minuter före full tid.

Men som alltid finns det ljusglimtar i mörkret. Jamal Mamand går från klarhet till klarhet som ytterback. Trion Arif Nasari, målskytten Noor och Zaid Tahiri visar emellanåt hög kvalité i sitt spel men är tyvärr lite för ojämna. Murre Hassani gör ett bra jobb som defensiv central mittfältare så länge har orkar under den första halvtimmen. Även assistkillen Khalid är väldigt bra under större delen av första halvlek och visar prov på gott fotbollskunnande stundtals även under den andra matchhalvan.

Div 6 lördag 19 augusti Visby AIK B-Kappelshamn/Visby Star 5-1 (1-0) Rävhagen kl 15.00
Domare Anders Nyström Publik 35

MV Mattias Andersson – HB Issa Zeki Issa Issa, MB Emil Lundberg ©, MB Khalid Omar, VB Jamal Mamand – DMF Murtaza Hassani – HMF Mahmoud Ahmadi, MMF Arif Nasari, MMF Noor Omar VMF Abdulla Osman – TF Ali Issa – Avb Mehdi Hassanzadeh, Zaid Tahiri, Ali Haidari, Mohamed Abdulkadir, Masood Secho
Målen 1-0 1; 2-0 51; 3-0 55; 4-0 63; 4-1 Noor (Khalid) 66; 5-1 80
Byten 17 MeH in MAh ut; 18 ZT in AI ut; 25 AH in AO ut; 45 MAb in MuH ut; 46 AI in MeH ut; 64 MS in IZZI ut; 66 AO in AI ut; 70 MeH in AN ut; 79 AN in MAb ut; 80 IZZI in JM ut; 89 MAh in AN ut; 90 JM in ZT ut