KIK en hårsmån för att ta första poängen

Tyvärr kammade Kappelshamn/Visby Star noll även i returmötet mot Visby på hemmaplan. Efter att ha haft ett klart spelövertag i första halvlek – där dock målchanserna var lika fördelade – tog de grönsvarta ledningen tio minuter in på andra halvlek på ett mäktigt långskott från Murtaza Hassani. Men tyvärr tappades sen ledningen till 1-2, innan KIK kvitterade tio minuter före slutet. Tyvärr ramlade sedan ett mål in i hemmaburen i matchminut 88.

Hemmalagets insatser är som vanligt ojämna – bra initiativ och snabba spelvändningar blandas med passivitet i närkampsspelet och passningar rakt på anfallande spelare istället för på ytan för våra snabba lirare att springa på. Och så avlossas alldeles för få skott, ända tills Murre drar på en rökare från 35 meter som smeker ribban och går in.
För första gången detta år har laget hållit nollan i drygt en timme när hemmalaget drar på sig en straff och det är kvitterat. Lite nedstämda blickar gör att ytterligare ett baklängesmål ramlar in tjugo minuter före slutsignal, men sedan lyfter sig Kappelshamn igen. Årets främste målskytt Zaid Tahiri sätter säkert en kvittering några minuter senare och det är bud på fler hemmamål. I vår iver att ta en spelmässigt välförtjänt seger blir vi lite för offensiva mot slutet och släpper laget till en onödig spelvändning som VAIK förvaltar rutinerat. Och det blir en försmädlig uddamålsförlust.
I denna match vill tränare och lagledare ge hela backlinjen stort beröm för en säker insats. Staple-talangen Kimmy Andersson ska plussas för ett viljestarkt och ambitiöst inhopp och så ska mittfältskämpen Arif Nasari också ha en eloge.
Kan KIK upprepa tisdagkvällens spel kommer snart poängen.

Div 6 tisdag 22 augusti Kappelshamn/Visby Star-Visby AIK B 2-3 (0-0) Snäckersvallen kl 18.45
Domare Nils-Eric Folebo Lundberg Publik 12

MV Nosrat Amadi – HB Jamal Mamand, MB Emil Lundberg ©, MB Mattias Andersson, VB Håkan Sandström – HMF Ali Issa, MMF Murtaza Hassani MMF Arif Nasari VMF Abdulla Osman – HF Zaid Tahiri, VF Khalid Omar – Avb Mahmoud Ahmadi, Kimmy Andersson, Jakob Eriksson, Mohamed Abdulkadir
Målen 1-0 Murtaza (Abdullah) 56; 1-1 (straff, MA) 63; 1-2 71; 2-2 Zaid (MuH) 75; 2-3 88
Byten 31 MAh in AI ut; 37 KA in AO ut; 46 JE in MAh ut; 53 AI in JE ut; 63 AO in KA ut; 75 KA in KO ut; 85 MAK in AN ut