Väntad storförlust

Tisdagens hemmamöte mot de obesegrade serieledande Copa blev inte helt oväntat en ny nollpoängare för Kappelshamn/Visby Star. En stor skillnad mellan lagen var effektiviteten att skapa målchanser och sedan göra mål på dom. Hemmalaget ägde stundtals rätt mycket boll. Men liksom i tidigare matcher togs fel beslut om passningar, dribblingar och skott alltför många gånger och svagt markeringsspel gjorde det lätt för de rutinerade motståndarna sätta avsluten. Kvällens nye KIK-målvakt Omar Ibrahim fick hämta elva bollar ur nätmaskorna, medan Copa-målvakten häll nollan.

Till skillnad från det senaste bortamötet mot Copa får stadsgänget snabba mål i inledningen, bland annat efter åtta minuters spel på straff. Innan pausvilan har det blivit sex mål i baken för de grönsvarta. Sedan kommer flera nya baklängesmål under halvleken och det är tvåsiffrigt efter en dryg timmes spel, bland annat efter en ny straff som också gav ett rött kort. Dock lyckas laget ändå höja sig någon under den knappa halvtimmen som återstår och det sista och elfte Copa-målet kommer först i matchens sista spark.
Det finns ändå trots allt som alltid positiva saker att ta fram. En är Mattias Anderssons mittbackspel. Kvällens snart 44-årige lagkapten är 22 äldre år än lagets näst äldste spelare. Ändå är han bäst i backlinjen – främst genom sitt suveräna huvudspel. Utan hans nickförmåga hade Kappelshamn säkert släppt in åtskilliga fler mål. Kimmy Andersson gör sin bästa match i KIK-tröjan och var väldigt nära att både bli tvåmålsskytt och assistkung. Kimmy visar en härlig vilja och bra initiativförmåga. Även Mohamed Nour och Issa Zeki kommer också undan matchen med hedern i behåll.

Div 6 tisdag 29 augusti Kappelshamn/Visby Star-FC Copa 0-11 (0-6) Snäckersvallen kl 18.00
Domare Bo Darvelid Publik 15

MV Omar Ibrahim – HB Issa Zeki Issa Issa, MB Mattias Andersson ©, MB Khalid Omar, VB Jamal Mamand – HYMF Abdulla Osman, HIMF Murtaza Hassani, CMF Arif Nasari, VIMF Mohamed Nour, VYMF Mahmod Ahmadi – TF Zaid Tahiri – Avb Kimmy Andersson, Jafari Salman, Farid Ismail, Daniel Tukue, Mohamed Abdulkadir
Målen 0-1 (straff) 8; 0-2 11; 0-3 18; 0-4 31; 0-5 35; 0-6 45; 0-7 55; 0-8 57; 0-9 62 (straff); 0-10 64; 0-11 90
Byten 22 KA in MAh ut; 24 JS in ZT ut; 28 FI in AO ut; 30 DT in IZII ut; 34 MAK in MuH ut; 46 ZT in AO IZZI MuH in JS FI DT MAK ut; 60 DT in IZII ut; 74 FI in MN ut; 77 JS in MN ut; 82 MAh in FI ut; 84 NM in KO ut; 85 IZII in KA ut
Utvisning 62 Zaid