43-årige Mattias har spela alla matcher i år

Nära igen – men det räckte inte!

Inte heller i årets sista bortamatch lyckades Kappelshamn/Visby Star ta poäng. 1-1 stod matchen fram till matchminut 87 då en spelvändning gav Levide ledningen på en nick på en regnig hal konsgräsmatta i halvdålig elbelysning vid Sudervallen i Hemse. Minuten senare snappade Zaid Tahiri elegant upp bollen mitt på Levides planhalva och drog ett snabbt – som det såg ut – perfekt skott på halvvolley i en båge över motståndarnas målvakt som hade förirrat ut mot straffområdeslinjen. Men bollen tog i ribban. Och när KIK i vanlig ordning satsade framåt för en kvittering öppnade sig laget bakåt och i matchens sista övertidssekunder fastställdes slutresultatet 3-1. Vi tyckte det var solklar offside, men det spelade ju inte så stor roll.

Återigen får laget beröm av motståndarna för att vi spelar mycket än i tidigare matcher, men det hjälper inte. I vanlig ordning missas fem, sex solklara målchanser. Speciellt frustrerande är det under den första halvleken då spelet mestadels är förlagt till hemmalagets planhalva. Dock är det alltid farligt vid de få tillfällen Levide kommer in på kvällens gultröjade bortalag planhalva.
Veteranen Mattias Andersson är den enda i spelartruppen som medverkat i samtliga femton seriematcher. Idag fick han stå i mål för nionde gången och klarar det bra i vanlig ordning. I övrigt ska målskytten Mehdi Hassanzadehs har beröm för en bra insats för den för honom nya positionen som högerback. Tyvärr får han bli avbytt ett par gånger för krampkänningar. Mehdis kvitteringsmål var ett härligt skott på passning från åretsassistkung Arif Nasari.
Emil Lundberg är lagets bäste spelare. Från en defensiv central mittbacksposition ser han till att spelet hålls borta från Kappelshamns straffområde – speciellt under matchens första hälft. Även mittbackenn Ali Haidari ska ha en eloge för en god insats.

Div 6 tisdag 19 september Levide IF B- Kappelshamn/Visby Star 3-1(1-0) Sudervallens konstgräs kl 19.00
Domare Bo Darvelid Publik 12

MV Mattias Andersson – HB Jamal Mamand, MB Håkan Lindqvist, MB Ali Haidari, VB Mehdi Hassanzadeh – HYMF Arif Nasari, HIMF Mohamed Nour, CMF Emil Lundberg ©, VIMF Murtaza Hassani, VYMF Abdulla Osman – TF Zaid Tahiri – Avb Salman Jafari, Sahky Abbasi, Ahmed Al-Aredj, Mahmod Ahmadi, Mohamed Abdulkadir
Målen 1-0 16; 1-1 Mehdi (Ahmad) 41, 2-1 87 (nick) 3-1 90
Byten 27 SJ in MN ut; 33 AA in ZT ut; 37 SA in AN ut; 40 MAh in MeH ut; 46 MeH MN in MeH AO ut; 51 MeH in AA ut; 53 AN in MAh ut; 55 ZT in SJ ut; 61 AO in SA ut; 67 SA in MN ut; 80 AA in MeH ut 86 MAK in MuH ut