Nollan kvar – 1-0 blev 1-3

Återigen fick Kappelshamn/Visby Star lämna Snäckersvallen poänglöst denna tidiga lördagsmatch. En första halvlek där hemmalaget hade greppet om spelet och 1-0 höll som vanligt inte tiden ut. Efter ett tidigt fem minuter efter pausvilan på ett självmål gjorde att motståndarna tändes och KIK:s målchanser brändes. Men matchen var ändå målmässigt jämn fram till den i mitten halvleken då passivitet vid en dubbelhörna gav 1-2 och när vi flyttat upp folk mer offensivt för en kvittering fick Stenkyrka göra sitt tredje mål fem minuter före slutsignal.

Även denna match – årets sista hemma – visar på brister i passnings- och positionsspel och ett stillastående bollmottagande. Då är det svårt att vinna. Det finns dock undantag. Av de yngre spelarna så ska målskytten Zaid Tahiri ha beröm för bra kreativitet som med lite bättre avslutningsskärpa kunde göra honom till fyramålsskytt. Men det är tyvärr inte bara han som missar klara målchanser.
De tre veteranerna i backlinjen Mattias Andersson, Håkan Sandström och tränaren Håkan Lindqvist är lite skrämmande lagets tre bästa spelare. Dom har lärt sig markera, möta bollen och hålla rätta positioner.
Nu har vi bara en chans kvar för kunna stryka den försmädliga nollan i poängkolumnen. Bortamatch på konstgräs i Hemse på tisdag mot Levide.

Div 6 lördag 16 september Kappelshamn/Visby Star-Stenkyrka IF 1-3 (1-0) Snäckersvallen kl 11.00
Domare Bo Darvelid Publik 10

MV Nosrat Ahmadi – HB Jamal Mamand, MB Mattias Andersson, MB Håkan Lindqvist, VB Håkan Sandström © – HYMF Arif Nasari, HIMF Salman Jafari, CMF Murtaza Hassani, VIMF Mohamed Nour, VYMF Abdulla Osman – TF Kimmy Andersson – Avb Zaid Tahiri, Sahky Abbasi, Mahmod Ahmadi, Mohamed Abdulkadir, Farid Ismail, Daniel Tukue
Målen 1-0 Zaid (Arif) 26, 1-1(självmål) 50; 1-2 71 (hörna); 1-3 85
Byten 23 ZT in KA ut; 30 SA in MN ut; 35 MAh in SJ ut; 46 KA MN SJ in ZT SA MAh ut; 62 DT in AN ut; 63 FI in JM ut; 70 ZT in KA ut; 77 SA in MN ut; 81 JM in FI ut; 82 AN in DT ut; 83 MAK in SJ ut; 85 KA in AO ut