Vi bränner för många chanser

Bortamatchen mot Visby BoIS en småregnig eftermiddag på A7:s ojämna och hala plan borde ha vunnits av bortalaget om man ser till spelfördelningen. Men Hemmalaget lyckades skapa dubbelt så många heta målchanser som Kappelshamn/Visby Star och satte tre av dem. Tre givna KIK-frilägen missades och bara vid ett tillfälle lyckade de grönsvarta få in bollen i BoIS-målet.

De äldre mer rutinerade hemmaspelarna har det tufft i inledningen, men en totalt onödig hand ger BoIS en straff som går in vid Mattias Anderssons vänstra stolpe: Men det är på håret att Mattias når bollen. Ett nonchalant bolltapp efter en halvtimme resulterar i utökad hemmaledning. I övrigt äger Kappelshamn mycket boll, men skapar få chanser. Vid tre tillfällen kan en enkel bredsida lätt ge bortamål. Men tyvärr går svåra avslutningar med vristen högt över, mitt på motståndarens målvakt eller utanför målstolparna.
Under den andra halvleken jämnar spelet ut sig mer, mycket på grund av att hemmaspelarna bättre bemästrar underlaget genom att hålla ner tempot och satsa på kontringar.
Med tio minuter kvar tänds dock ett poänghopp i KIK, när Murre Hassani skönt snor bollen nära mittlinjen och drar för några motståndare, innan han behärskat fri med målvakten rullar in en reducering. Därefter går laget ner på en trebackslinje och försöker få till en kvittering, dock utan resultat. Istället kommer som vanligt ett sent mål i baken för de våra efter ännu ett onödigt central bolltapp.

Bäst i dagens grönsvarta elva är mittbacken Salman Jafari som gör sin andra match för klubben. Även målskytten Murre och vänsterbacken Jamal Mamand ska ha beröm för bra insatser, liksom även Mattias i mål. Han har visserligen inte så mycket att bestyra, men dom ingripande gör att överlag trygga och lugna.

Div 6 lördag 9 september Visby BoIS B-Kappelshamn/Visby Star A7 kl 15.00
Domare Hugo Wennström Publik 12

MV Mattias Andersson – HB Issa Zeki Issa Issa, MB Emil Lundberg ©, MB Salman Jafari, VB Jamal Mamand – HYMF Arif Nasari, HIMF Murtaza Hassani, CMF Abdulla Osman, VIMF Mohamed Nour, VYMF Mahmod Ahmadi – TF Ali Issa – Avb Sahky Abbasi, Kimmy Andersson, Khalid Omar, Mehdi Hassanzadeh, Mohamed Abdulkadir
Målen 1-0 (straff) 14; 2-0 30; 2-1 Murtaza 80; 3-1 88
Byten 22 KA in MAh ut; 25 KO in AI ut; 34 SA in IZII ut; 37 MeH in AO ut; 59 AO in MN ut; 57 MAK in MeH ut; 71 AI in KO ut; 73 IZII in AN ut; 81 MAh in KA ut; 82 AN in IZII ut; 83 MN in SA ut; 85 SA in MuH ut; 88 KA in AI ut