En utbildning med mersmak

I lördags samlades tio personer till en heldags utbildning i svensk kultur med inriktning på idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet. Kursen arrangerades av Gotlands Idrottsförbund och tanken är att upplägget ska stå som en modell för integrationsarbete mot nyanlända fotbollsspelare på Gotland och kanske i hela Sverige. Medverkande KIK-killar hade tillsammans med Lotta Sandström och Emma Gustafsson väldigt bra inledande teoripass innan Gute-tränaren Gustaf Hansson höll ett glatt och uppsluppet men väldigt lärorikt och givande träningspass i Södervärnshallen. Tack alla inblandade. Den är utbildningen bör ge många positiva ringar på vattnet framöver.

Vid utvärderingen efteråt tyckte alla att detta var en riktigt givande dag. Emma och Lotta från GI var så belåtna att dom vill ha uppföljningsutbildning nästa år och göra detta till en modell att användas mot andra föreningar på ön med många ensamkommande. Den här utbildningen kanske till och med kan bilda modell för integrationsutbildning även på fastlandet. Gustaf Hansson var intresserad av att hålla några uppföljande träningspass med Kappelshamns spelare under nästa år.

På bilden ses alla medverkande. Från vänster Abdullah Osman, Jamal Mamand, Hamze Omar, Emma Gustafsson, Lotta Sandström, Zaid Tahiri, Masood Secho och Mohamed Nour