Suverän cupdebutant

Ett mål fattades för final i GA Cup

Efter vinterhalvårets svaga resultat i Futsal-serien var förväntningarna inte så högt ställda för Kappelshamns båda lag i GA Cup. Lag 1 fick inte helt oväntat det svårt på lördageftermiddagen, men inledde bra mot Stenkyrka. Matchen slutade visserligen 0-1, men KIK-spelarna var minst värda en poäng. Sen gav två sämre insatser två ytterligare förluster – 1-4 mot Fårösund och 0-5 mot Hangvar.
Lag 2 i herrar C svarade för en överraskande positiv insats i Sävehallen under natten mellan lördag och söndag. Fyra matcher gav en vinst, två oavgjorda och en förlust. – Visby BoIS 3-3, Väskinde 1-2, Klintehamn 2-1 och Hemse 2-2.

Lag 1 har en kvitteringsboll inne mot Stenkyrka som lite hårt döms bort på grund av en rätt osynlig touch på Stenkyrkas målvakt. Om Kappelshamn hade orkat hålla samma kvalité de återstående två matcherna, då hade kanske resultaten där blivit annorlunda. Stenkyrka vinner nämligen väldigt oväntat gruppen efter att ha slagit både Hangvar och Fårösund. KIK:s match mot Fårösund kommer helt av sig efter ett snabbt baklängesmål och dagens gultröjade KIK-spelare misslyckas totalt med avsluten. Till stor del på grund av brist på passningsspel i lägen där killarna är fler än motståndarna framför deras mål. Enda undantaget är när Ali Issa reducerar till 1-3. I den avslutande matchen mot Hangvar verkar killarna ha tappat all geist och då blir det lätt storförlust.

En ny spelare i laget är 19-årige debutanten Johan Dahl från Staple. En riktigt suverän prestation som back – Johan är bäst på plan i sina två första matcher.

Lag 2 börjar med 3-3 mot Visby BoIS. Det finns goda möjligheter till ett fjärde mål och även till fler i uddamålsförlusten mot Vais. Mot Klinte blir det ända en uddamålsvinst innan KIK avslutar med en pinne mot Hemse – som lika gärna skulle kunna varit tre. Där leder Kappelshamn med 2-0 med fem minuter kvar, men har verkligen oflyt när den ledningen tappas.

Problemet denna natt är att de grönsvarta lirarna bara har en målskytt – Zaid Tahiri gör alla åtta målen. Om någon annan spelare hade kunnat få in bollen vid något tillfälle hade Kappelshamn gått till final.

Givetvis är Zaid Tahiri värd stort beröm för sina insatser. Och så vill tränaren Masood Secho Reza Haidaris målvaktsspel och beröm till hela laget.

GA Cup herrar B lördag 27 januari Kappelshamns IK lag 1-Stenkyrka IF lag 1 0-1 Solklintshallen kl 14.25 Mål 0-1 2.30
GA Cup herrar B lördag 27 januari Kappelshamns IK lag 1-Fårösunds GoIK 1-4 Solklintshallen kl 15.25 Målen 0-1 0.15; 0-2 3.00: 0-3 3.55; 1-3 Ali 4.30; 1-4 17.20
GA Cup herrar B lördag 27 januari Kappelshamns IK lag 1-Hangvar SK lag 2 0-5 Solklintshallen kl 17.05
MV Masood Secho © – Backar Mohamed Nour (ej match 3), Abdullah Osman, Johan Dahl, Ahmed Ismail – Anfallare Issa Zeki Issa, Ali Issa, Haider Syed, Sadegh Azizi, Oudrat Shafani

GA Cup herrar C lördag 27 januari Kappelshamns IK lag 2-Visby BoIS lag 2 3-3
Sävehallen kl 23.40 Zaid 3 mål
GA Cup herrar C söndag 28 januari Kappelshamns IK lag 2-Väskinde lag 2 1-2 Sävehallen kl 00.40 Zaid 1 mål
GA Cup herrar C söndag 28 januari Kappelshamns IK lag 2-Klintehamns IK lag 2 2-1 Sävehallen kl 01.40 Zaid 2 mål
GA Cup herrar C söndag 28 januari Kappelshamns IK lag 2-Hemse BK 2-2 Sävehallen kl 03.40 Zaid 2 mål

MV Mohammad Reza Heidari – Backar Emil Lundberg , , Mehdi Hassanzadeh, Ali Faizi, Emil Lundberg ©, Afrif Naseri – Anfallare Zaid Tahiri, Abdulbasit Ramzi, Mustafa Amiri,  Mustafa Mohammadi, Jamal Mamand (ej match 4)

Sluttabell herrar B
Stenkyrka IF lag 1               3     3     0     0     7-2     9
Hangvar SK lag 2                3      2     0     1     8-4    6
Fårösunds GoIK                  3      1      0    2     6-6    3
Kappelshamns IK lag 1      3      0      0    3    1-10    0
Efter semifinalvinster för gruppettan och grupptvåan fick dom mötas på nytt i finalen som Stenkyrka vann med 2-1

Sluttabell herrar C
Visby BoIS lag 2                  4    2    2    0     11-7     8
Väskinde AIS lag 2             4    2     1    1       5-5     7
Kappelshamns IK lag 2     4    1     2    1      8-8     5
Hemse BK                            4    1     2    1      4-4     5
Klintehamns IK lag 2        4    0     1    3      3-6     1
Final Visby BoIS-Väskinde 1-2