Första vinsten på över ett år!

2018 började riktigt bra för KIK:s fotbollslag. Efter en helt poänglöst 2017 tog de grönsvarta en skön trepoängare i Slite denna söndag. Trots ett tidigt underläge fortsatte killarna att vara mer strukturerade i sitt spel än tidigare och det gav det resultat. Matchen mot Klintehamn vanns rättvist med 3-2.

Spelmässigt är första halvlek klart till Kappelshamns fördel. Men många heta målchanser bränns och Klinte ledningsmål efter fyra minuter känns lite slumpartad. Ett kort bra paussnack och någon rockad gör KIK klart effektivare. Framförallt är det Zaid Tahiri och Mehdi Hassanzadeh som serverar giftiga bollar framåt som Ali Faizi först vid ett och sedan Mohamed Nour vid två tillfällen påpassligt skyfflar in.

När de grönsvarta gör 3-1 återstår mindre än fyra minuter och även om motståndarna lyckas reducera ett par minuter senare känns segern rätt lugn.

Hela laget gör sammantaget en bra match. Kul att se de båda comebackande Ali och Mehdi i full aktion igen. Dom behövs i detta lag. Av dagens nio spelare är dom två dom enda som var med och vann den senaste gången – det var i december 2016 mot Väskinde. Zaid och tvålmålsskytten Nour är riktigt bra denna dag. I mål får tränare Masood hoppa in med kort varsel. Han spelar upp sig mer och mer och  svarar några riktigt aviga, spektakulära men avancerade räddningar, när Klinte under en period satsar hårt framåt. Nykomlingen Mustafa Mohammadi klarar sin KIK-debut bra. Jamal Mamand, Mustafa Amiri och Abdulbasit Ramzi ska också ha en eloge för sina insatser.

Nu hoppas vi att denna seger ger inspiration till fler poäng i Futsal-seriens återstående tre matcher.

Futsal Div 3 söndag 7 december Kappelshamns IK-Klintehamns IK 3-2(0-1) Solklintshallen kl 11.30 Domare Serdar Sari o Nils-Eric Folebo Lundberg Publik 25

MV Masood Secho © – Backar Mohamed Nour, Mustafa Amiri, Mustafa Mohammadi, Ali Faizi – Anfallare Zaid Tahiri, Abdulbasit Ramzi, Mehdi Hassanzadeh, Jamal Mamand
Målen 0-1 4.20; 1-1 Ali (Zaid) 25.56; 2-1 Mohamed (Mehdi) 33.25; 3-1 Mohamed (Zaid) 36.00; 3-2 18.10