1-5 i baken i premiären

Matchen visar dock att det finns många talanger och potentiellt duktiga fotbollsspelare i vårt unga lag, där alla är 17-19 år, förutom 21-årige lagkapten Murtaza Hassani. Snabbheten finns där, liksom spelglädjen och tekniken är ojämn, men den finns hos alla och kan utvecklas. Utvecklas kan givetvis också det taktiska kunnandet, split-vision-seendet, skottförmågan med mera. Kan sedan våra lirare lära sig att dribbla mindre och passa mer – ja, då blir KIK ett topplag.

Nio KIK-debutanter fanns med denna aprilvädersdag men både lite sol och regnskurar. Vi måste vänta in och ge spelarna en chans att spela ihop sig som ett lag. En utmanande, tuff – men inte omöjlig – uppgift för årets tränare Masood Secho.
En kvartett spelare förutom målskytten bör ha en extra eloge för en bra insats – nya trion Mustafa Mohamedi, Noor Omar och Khodadad Rahimi samt Mohamed Nour. Den sistnämnde åkte på en otäck smäll och fick tillbringa natten på Visby Lasarett. Han sprang bakifrån in i en motståndare som ofrivilligt skallade honom i ansiktet så att blodvite uppstod och Mohamed lär nog bli borta några matcher framöver.

Div 6 måndag 1 maj Kappelshamns IK-Väskinde AIS 1-5 (0-4) Snäckersvallen kl 18.00
Domare Mattias Ardin Publik 22
MV Jakob Eriksson – HB Manhal Al Mohamad, MB Hussein Khavari, MB Khodadad Rahimi, VB Morteza Karemi – HMF Mohamed Nour, MMF Murtaza Hassani ©, MMF Noor Omar, VMF Alireza Elaysi – HF Zaid Tahiri, VF Alima Ayman– Avb Jamal Mamand, Kimmy Andersson, Mustafa Mohamedi, Abdulbasit Ramzi
Målen 0-1 10; 0-2 21; 0-3 25; 0-4 33; 1-4 Kimmy (Mustafa) 65; 1-5 82
Byten 7 JM in MK ut; 10 KA in AE ut; 21 AR in MH ut; 26 MM in ZT ut; 46 MK AE MH ZT in JM KA AR MM ut; 53 AR in KR ut; 60 Ka in AE ut; 62 MM in MH ut; 68 KR in MN ut; 73 JM in MAM ut
Utvisning 69 Alima Ayman