Fjärde raka – men tufft in i det sista

Framgångarna fortsätter för pånyttfödda KIK. I torsdagkvällens sommarväder hemma kom en ny vinst mot Visby BoIS med 1-0. Resultatet får betraktas som rättvist efter de grönsvartas inledande tjugo minuter med ett riktigt bländande och fyndigt spel, men kanske lite uddlöst. Mehdi Hassanzadehs fina hörna strax innan halvtidsvilan förvaltades perfekt av planens gigant Noor Omar och det målet visade sig bli matchens enda. Under framförallt slutet av andra halvlek skapades åtskilliga chanser åt båda målen, men trötta spelare i båda lagen hade dålig precision i avslutningarna eller så svarade målvakterna för fina räddningar.

Värmen gör att KIK går ner i tempo i mitten på första halvlek – det gör att bortalaget får större spelutrymme. Därför känns det skönt med det fina ledningsmålet inför halvtidsvilan. Inte heller den andra halvleken bjuder på högt tempo, men däremot blir spelet och närkamperna allt hårdare och totalt delas sex varningar ut – merparten får inte helt oförtjänt BoIS-spelare. En mindre snäll domare har nog dubblat antalet gula kort.

Många hemmaspelare förtjänar beröm förutom nämnde Noor. Han är fullkomligt lysande på mittfältet med sin snabbhet, förmåga att stjäla bollen och slå passningar. Även Khodadad Rahimi är en stor tillgång. Denne mittback är brytningssäker, håller rätt position och rensar rejält när det behövs. Han är även en tillgång offensivt på fasta situationer. Kimmy Andersson i mål ska också ha en eloge. På fyra matcher har han bara släppt in två mål. Plus också till Hussein Khavari för ett säkert försvarsspel, Zaid Tahiri för sin snabbhet och offensivlusta plus en klart godkänt KIK-debut av yttermittfältaren Ali Kadim.

Div 6 lördag 29 maj Kappelshamns IK-Visby BoIS 1-0 (1-0) Snäckersvallen kl 19.00
Domare Bo Darvelid Publik 10
MV Kimmy Andersson © – HB Morteza Karemi, MB Hussein Khavari, MB Khodadad Rahimi, VB Manhal Al Mohamad – HMF Ali Kadim, MMF Murtaza Hassani, MMF Noor Omar, VMF Abdullah Osman – HF Alima Ayman, VF Zaid Tahiri – Avb Jamal Mamand, Ali Faizi, Mehdi Hassanzadeh, Alireza Elaysi
Målen 1-0 Noor (hörna, Mehdi) 44
Byten 22 MeH in MuH ut; 28 JM in MAM ut; 35 AF in AO ut; 46 AE in MeH ut; 56 MuH in AF ut; 63 MeH in ZT ut; 75 AO in NO ut; 77 AF ZT in MuH AK ut; 78 NO in AE ut; 82 MAM in JM ut; 84 AK in MeH ut

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.