Första utomhussegern på 20 månader!

Segerlaget

Efter premiärförlusten hemma 1 maj mot rätt svagt motstånd, fanns en viss oro för att 2018 skulle bli 2017 likt avseende poängbrist. Nu mötte Kappelshamn ett klart bättre motstånd, men laget hade förbättrat spelet rejält och det blev en lika rättvis som oväntad seger med 2-0 hemma över Dalhem. Spelmässigt var KIK det klart bättre laget under första halvlek, utan att göra mål. Under andra halvlek när spelet var jämnare, kom utdelningen istället. Kul att planens bäste spelare – mittbacken Khodadad Rahimi – fick vara den som visade vägen med sitt första mål. Detta var KIK:s första trepoängare i utomhusserien sedan 11 september 2016, då vi slog Vänge med 4-3.
Denna kväll ser vi under första halvlek flera bra spelkombinationer med ovanligt många genomtänkta passningar och ett resolut försvarsspel Dock bränns i vanlig ordning några riktigt heta målchanser.
Under den andra halvleken orkar inte kappelshamnsspelarna riktigt vara först på bollen och förlorar därför en del närkamper. Men killarna krigar ändå på och vinner tillbaka många bollar.
Ledningsmålet föregås av en i raden av bra slagna hörnor från Abdulla Osmans fot. Khodadad möter, hoppar upp med perfekt tajming och nickar in bollen i mål. När Dalhem satsar allt under många långa övertidsminuter på att kvittera kan Abdulbasit Ramzi kyligt göra 2-0 på passning av Zaid Tahiri i den fjärde tilläggsminuten.
Förutom kvällens gigant Khodadad ska alla i fyrbackslinjen ha beröm för ett stabilt och uppoffrande försvarsspel. Mittfältskämpen och hörnsuveränen Abdullah gjorde sin klart bästa match i klubben. Plus också till målvakten Kimmy Andersson, tidigare har han varit en offensiv utespelare. 16-årige Ali Öztep gjorde en lovande debut.

Div 6 måndag 8 maj Kappelshamns IK-Dalhems IF 2-0 (0-0) Snäckersvallen kl 19.00
Domare Anders Nyström Publik 23
MV Kimmy Andersson – HB Manhal Al Mohamad, MB Khodadad Rahimi, MB Hussein Ghasemi, VB Morteza Karemi – HMF Sahky Abbasi, MMF Abdullah Osman, MMF Murtaza Hassani ©, VMF Ali Öztep – HF Abdulbasit Ramzi, VF Zaid Tahiri – Avb Alireza Elaysi, Ali Faizi, Mehdi Hassanzadeh, Jamal Mamand
Målen 1-0 Khodadad (hörna, Abdullah)71; 2-0 Abdulbasit (Zaid) 94
Byten 9 AE in AÖ ut; 13 AF in SA ut; 20 MeH in MuH ut; 25 AÖ in AR ut; 26 SA in ZT ut; 32 MUH in SA ut; 34 ZT in AF ut; 38 AR in MeH ut; 40 SA in AE ut; 46 JM in MAM ut; 53 AF in AR ut; 65 MeH in ZT ut; 73 ZT in MK ut; 75 MAM in SA ut; MK in MAM ut; 84 SA in AF ut; 89 AR in HK ut