Serietvåa efter tredje raka fullpoängaren!

Har det blivit en vändning nu för vårt stolta fotbollslag? Efter första segern på 20 månader mot Dalhem kom två nya båda formellt på bortaplan – först 4-1 mot Visby BoIS och sedan 2-1 mot Klintehamn. Inte sedan 2014 har KIK vunnit tre seriematcher på raken.

Matchen mot Visby BoIS skulle egentligt gått redan i april i Visby, men blir uppskjuten på grund av domarbrist (!). När nytt speldatum ska spikas föreslår BoIS att matchen ska äga rum på Snäckersvallen istället, eftersom det bara finns konstgräs tillgängligt i Visby. Och det går KIK:s tränare Masood Secho givetvis med på – spela bortamatch på hemmaplan är ju inte så tokigt …
Efter den bästa första halvleken på länge leder de grönsvarta med 4-0 mot ett överraskat visbylag. BoIS vann förra året med hela 8-1 på denna arena. Sedan blir andra halvlek lite mer avslagen – Masood går runt med många byten för att slippa skador och onödiga varningar. Men BoIS lyckas inte komma närmare än 1-4.
Återigen gör Kimmy Andersson en bra match som målvakt, Khodadad Rahimi är en suverän mittback, nyutnämnde lagkaptenen Abdullah Osman svarar för ett bra mittfältsspel och de tre målgörarna med tvåmålsskytten Noor Omar är också framgångsrika.
Bara två dagar senare är det nya match mot Klinte nere i Klintehamn. Inte helt lätt att med bara en dags vila spela på nytt och möta ett lag som vilat en vecka. Första halvlek är bedrövlig, enligt matchcoachen Masood. Och inte blir det bättre att Klinte tar ledningen på en hörna direkt i mål i halvlekens sista minut. Efter pausen spelar Kappelshamn upp sig men inte förrän i 85:e minuten lyckas Ali Faizi kvittera och fem minuter senare skickar Noor in segermålet.
Även i denna match ska målskyttarna premieras liksom Abdullah som fick gå ner och göra en bra insats i försvaret denna eftermiddag. Kimmy visar igen stor säkerhet i målet.

Div 6 torsdag 17 maj Visby BoIS B-Kappelshamns IK 1-4 (0-4) Snäckersvallen kl 19.00
Domare Anders Nyström Publik 19
MV Kimmy Andersson – HB Manhal Al Mohamad, MB Hussein Khavari, MB Khodadad Rahimi, VB Morteza Karemi – HMF Mehdi Hassanzadeh, MMF Abdullah Osman ©, MMF Noor Omar, VMF Alima Ayman – HF Abdulbasit Ramzi, VF Zaid Tahiri – Avb Alireza Elaysi, Ali Faizi, Jamal Mamand, Sahky Abbasi
Målen 0-1 Zaid(assist?) 10; 0-2 Noor (assist?) 16; 0-3 Noor (assist?) 21; 0-4 Alima (straff, Alima) 40; 1-4 59

Div 6 lördag 19 maj Klintehamns IK-Kappelshamns IK 1-2 (1-0) Kintevallen kl 15.00
Domare Lars Bogren Publik 68
MV Kimmy Andersson – HB Manhal Al Mohamad, MB Abdullah Osman ©, MB Hussein Khavari, VB Morteza Karemi – HMF Alireza Elaysi, MMF Ali Faizi, MMF Noor Omar, VMF Alima Ayman – HF Abdulbasit Ramzi, VF Zaid Tahiri – Avb Ali Öztep, Arif Naseri, Mahmod Ahmadi Jamal Mamand, Sahky Abbasi
Målen 1-0 (hörna) 451-1 Ali F 85 1-2 Noor (Abdullah) 90
Utvisning Sahky (grov) 67