0-0 i våravslutningen

Efter de två senaste bleka insatserna på bortaplan utan poäng och med många baklängesmål bröt KIK trenden på Snäckersvallens blåsiga plan på tisdagkvällen. Kappelshamn höll nollan, men mäktade tyvärr heller inte med att sätta någon boll i motståndarburen – så det blev 0-0 mot Klintehamn. Lagkaptenen valde klokt motvind i första halvlek för att få lite mer hjälp av trötta ben och nedgående solljus i motståndarna ögon under den andra halvleken.

Med tanke på detta börjar matchen tufft för hemmalaget. Vinden för hela tiden över bollen på egen planhalva, men efter tio minuter lyckas KIK-spelarna hantera motvinden och tar över spelet och skapar ett par riktigt bra målchanser. Tyvärr blir dessa resultatlösa.

Under den andra halvleken fortsätter de grönsvarta att ha mest och bäst boll. Ett par riktigt vassa frilägen och två goda frisparkslägen missas dock tyvärr och Klinte-spelarna kan glädjas åt en poäng, även om de är nära under ett tillfälle i matchen att näta – ett långskott i ribban.

Kappelshamns delvis nykomponerade backlinje med härföraren Khodadad Rahimi var riktigt bra – Jamal Mamand och Hamze Omar gjorde sina bästa matcher i år och högerbacken Manhal Al Mohamad visar återigen en bra speluppfattning och snabbhet. Hans bror Abdul Al Mohamad gjorde en klart godkänd KIK-debut i anfallet – det enda som saknades var ett mål. På mittfältet var som oftast Noor Omar och Abdulla Osman väldigt nyttiga och bollvinnande.
Senast KIK spelade 0-0 var hemma i september 2006 mot När i div 5. Då hade vi tre lag bakom oss i sluttabellen – ett gott omen eller …

Nu gäller det träna skott och avslutningar under det sju veckor långa sommaruppehållet. Nästa match går på vallen mot serieledande Väskinde den 7 augusti. Kappelshamn kan iaf glädja sig åt en andraplats fram till dess.

Div 6 tisdag 19 juni Kappelshamns IK-Klintehamns IK 0-0 (0-0) Snäckersvallen kl 19.00
Domare Anders Nyström Publik 15
MV Nosrat Amadi – HB Manhal Al Mohamad, MB Hamze Omar, MB Khodadad Rahimi, VB Jamal Mamand – HMF Ali Öztep, MMF Noor Omar, MMF Abdullah Osman, VMF Ali Faizi – HF Abdul Al Mohamad, VF Ali Ayman – Avb Morteza Karemi, Alireza Elaysi, Masood Secho ©, Abdulbasit Ramzi, Hussein Khavari
Byten 20 MK in AF ut; 24 AE in AÖ ut; 46 MS AÖ AF in NA AE MK ut; 56 AR in AA ut; 58 HK in AO ut; 65 AO in AÖ ut; 66 AA in AAM ut; 67 MK in AF ut; 75 AE in HK ut