Fjärde utvisningen på sju matcher

Det håller inte att i mer än varannan match åka på utvisningar. Borta mot Dalhem på tisdagkvällen hade KIK matchen helt under kontroll, när laget drabbades av en utvisning i matchminut 40. Visserligen fortsatte bra spel en kvart in i andra halvlek med ett ledningsmål. Men efter det tog orken ut sin rätt och det blev fyra baklängesmål efter hörnor och ett på en frispark.

Matchen inleds lite trevande från båda lagen men efter en kvart blir det en klar KIK-uppryckning som skapar fyra riktigt vassa lägen – av vilka åtminstone tre bör resultera i bortamål. Istället får Zaid Tahiri sitt andra gula kort med fem minuter kvar av halvleken och det påverkar förstås matchbilden på sikt, även om Kappelshamn fortsätter att dominera spelet. Ali Ayman ger helt rättvist bortalaget ledningen i 56:e minuten. Men sen tar det numerära underläget ut sin kraft och Dalhem tillåts kvittera på hörna av en omarkerad spelare. Strax därefter en ny hemmahörna som efter dåliga rensningar ger ett självmål i baken innan det blir ett nytt hörnmål efter nick. Dalhem avslutar sedan målskyttet på nick igen efter en onödig tagen frispark lång ner på egen planhalva.

Efter en sådan här match är det svårt att dela ut några stora plus förutom till den alltid stabile och nyttige Khodadad Rahimi. Sen briljerade några spelare då och då utan att fördenskull vara utan svackor i sitt spel. Två som hade flest toppar och minst dalar var Hussein Khavari, och Morteza Karemi.

Div 6 tisdag 12 juni Dalhems IF-Kappelshamns IK 4-1 (0-0) Dalhems IP kl 19.00
Domare Mats Pettersson Publik 45
MV Masood Secho © – HB Manhal Al Mohamad, MB Hussein Khavari, MB Morteza Karemi, VB Jamal Mamand – HMF Ali Öztep, MMF Abdullah Osman, MMF Jean De Dieu Mugisha, VMF Ali Kadim – HF Zaid Tahiri, VF Ali Ayman – Avb Khodadad Rahimi, Hamse Omar, Alireza Elaysi, Abdulbasit Ramzi
Målen 0-1 Ali A (Hamse) 56; 1-1 (hörna) 61; 2-1 (självmål) 65; 3-1 (hörna) 70; 4-1 (frispark) 88
Byten 13 KR in JMa ut; 14 AE in AÖ ut; 20 AÖ in AK ut; 23 HO in JMu ut; 24 JMa in MAM ut; 32 AK in AR ut; 34 AÖ in AE ut; 36 MAM in HK ut; 42 AK in MAM ut; 46 HK in AO ut; 59 MAM in HK ut; 56 AO in HO ut; 65 HO in AK ut 77 JMa AE in MAM AA ut
Utvisning Zaid 40