Ny förlust mot Väskinde

I seriepremiären blev det 1-5 hemma för KIK mot Vais. Sedan dess har båda lagen vunnit alla sina matcher och det var alltså något av en tidig seriefinal när lagen möttes på nytt på Björkome IP. Tyvärr blev det ingen revansch för de grönsvarta – mycket beroende på att hemmaspelarna utnyttjade sin tyngd och fasta situationer på ett effektivt sätt och det blev ny femetta in baken för Kappelshamn.

Redan efter ett par minuter nickar Vais in ledningsmålet på hörna. 2-0 kommer drygt tio minuter senare – återigen efter hörna. Ett litet hopp kommer i mitten av första halvlek då en perfekt rak passning i rätt ögonblick från Noor Omar ger snabbe Jean Mugisha fritt läge som han snyggt utnyttjar. Tyvärr blir det 3-1 på nick efter hörna igen strax före halvtidsvilan. KIK-spelarna kan inte komma tillbaka i målprotokollet trots bättre spel under halvlek. Men när Kappelshamn är på g så drabbas laget av en utvisning, så istället blir det två baklängesmål till – det första på ännu en fast situation, nämligen en frispark.
Denna tisdagkväll gör KIK ingen bra match. Det är visserligen svårt att vinna nickdueller vid hörnor mot klart längre och tyngre spelare, men två av hörnorna är totalt onödiga och borde fixats till inkast istället. Kanske var det heller ingen höjdarinsats från domarsidan heller. Men vi måste lära oss att hålla igen även om en självklar frispark inte döms ut. Om en längre motståndare väger 30 kg mer än en av KIK-killarna, då är det tufft i närkampsspelet – speciellt som de rutinerade hemmalirarna vet hur man gör för domare svårupptäckta ojustheter.
Det finns ändå en del positivt att ta med sig från matchen som ett bra anfallsspel av 19-årige nyförvärvet från Gute – nämnde målskytten Jean. Han är kvick och har en god speluppfattning. Han lär bli en tillgång framöver. Som vanligt också bra mittbackinsatser från Khodadad Rahimi och Hussein Khavari. Även Abdullah Osman, Mehdi Hassanzadeh, Morteza Karemi och Hamse Omar var tidvis väldigt bra, men lite ojämna. I den sistnämndes fall helt förståeligt, då han på grund av skada inte spelat någon match på två månader.

Div 6 tisdag 5 juni Väskinde AIS B-Kappelshamns IK 5-1 (3-1) Björkome IP kl 19.00
Domare Roine Söderlind Publik 17
MV Kimmy Andersson – HB Manhal Al Mohamad, MB Hussein Khavari, MB Khodadad Rahimi, VB Morteza Karemi – HMF Murtaza Hassani, MMF Abdullah Osman ©, MMF Noor Omar, VMF Hamse Omar – HF Zaid Tahiri, VF Jean De Dieu Mugisha – Avb Jamal Mamand, Mehdi Hassanzadeh, Ali Öztep, Jawid Nasari
Målen 1-0 (hörna) 2; 2-0 (hörna) 14; 2-1 Jean (Noor) 24; 3-1 (hörna) 45; 4-1 (frispark) 84; 5-1 89
Byten 14 MeH in MuH ut; 25 AÖ in JMu ut 37 MuH in HO ut; 46 JMa JMu in MAM AÖ ut; 64 MAM in JMa ut; 66 JN in AO ut; 67 AÖ in ZT ut; 70 HO in AÖ ut; 77 ZT in MeH ut; 86 AO in MuH ut
Utvisning Noor 77