Till slut kom midsommarsolen

På förmiddagen vid tio var det avfärd med Janne Gustavsson traktor och vagn för avhämtning av björkris vid Vikänden. Då vräkte regnet ner, men redan efter någon timme avtog regnet lagom till fikastoppet hos Gunnel Söderberg i Lugnet. Vid ett-tiden började solen bryta igenom lagom till samlingen på campingytan där majstången skulle kläs och resas. Ett idogt arbete följde och när Bettan Husberg Björling började spela vid tvåtiden sken solen. Förmiddagsvädret hade säkert skrämt bort några, men totalt var runt 90 stycken samlade för denna sommarens höjdpunkt. Bra uppslutning på ringdanserna och förutom dragspelsvirtuosen Bettan så ska Eva Heidenblad ha ett extra tack för att hon ledde sångerna på ett utmärkt sätt.
Inte mindre än 22 personer orkade upp på midsommardagen för Bosse Rocks välordnade dryga fyra kilometers promenad- och cykelorientering. Med början vid Snäckersvallen fortsatte spåret söderut längs 149:an fram till Hagströmsstigen och sedan mot Storsåg, Träskmyrsvägen och tillbaka Snäckersvägen. Ett kul och uppskattat initiativ som kanske kan bli en stadig midsommardagstradition framöver.

På kvällen samlades folk framför vanliga teveapparater och storbildsställen för att se VM-matchen Tyskland-Sverige. Den var väldigt spännande, men glädjen i första halvlek förbyttes mot ledsna miner hos dom flesta, när tyskarna gjorde ett sent – men rättvist – segermål. I klubbstugan var det trångt – 17 stycken satt och våndades framför storbilden.