3-3 med mersmak

KIK avslutade vårsäsongen med en oavgjord mållös match hemma mot Klinte. Nu började laget med en ny oavgjord match i höstpremiären borta mot Visby BoIS. Men det var ändå ett steg i rätt riktning – matchen slutade 3-3 och killarna var bättre än tidigare på bra avslut. Men visst, de grönsvarta borde ändå ha vunnit med något mål. Flera frilägen brändes och visbylagets mål var lite billiga.

Matchen inleds bra av Kappelshamn och flera giftiga chanser skapas direkt och det dröjer inte mer än fem minuter så sätter Noor Omar snyggt ett ledningsmål efter en hörna där bollen går via Ali Faizis nick via motståndarben till Noor Omar som säkert placerar bollen i nätmaskorna. Tyvärr kvitterar BoIS på en kontring tio minuter senare för ett inte alltför märkvärdigt skott sedan kappelshamnsförsvaret tappat sina positioner. Sedan ger Ali Haidari bortalaget en ny ledning – efter en fin avslutning och bra förarbete av bland andra Murtaza Hassani.

Vi på ledarbänken tror att detta mål strax före halvtidsvilan plus ett målvaktsbyte ska ge ett flyt under den andra halvleken. Tyvärr blir det tvärtom. Visserligen inleder de grönsvarta spelmässigt helt ok, men ett BoIS-mål efter en kvart sänker KIK-spelet och det blir inte bättre av att hemmalaget enkelt gör sitt tredje mål i matchminut 78.

Men Kappelshamns stolta killar ger inte upp – utan flyttar upp spelet och lyckas kvittera sedan planens bäste spelare mittbacken Khodadad Rahimi tagit en offensiv position skjutit ett hårt skott som hemmalagets målvakt måste släppa retur på. Vem är inte där och lugnt sätter returen, om inte KIK:s skyttekung Noor.

Även om det inte blir en rättvis trepoängare finns mycket positivt att hämta hem från lördagens match i den gotländska varma sommaren, där spelarna konsumerade inte mindre än 30 liter vatten. Bra att Masood Secho har fått en kompanjon på ledarsidan i Walid Salah – en erfaren, lugn, kunnig kille från Jemen med kappelshamnsbakgrund och erfarenhet som ledare för FC Palestino. Kul med en bra comeback av mittfältaren Ali Haidari – han är tillbaka i KIK efter att ha representerat Visby AIK det senaste året. Härligt också att Noor Omar kombinerar bra spel som central mittfältare med ett giftigt målsinne.

I övrigt ska flera spelare ha beröm. Ytterbacken Jamal Mamand har äntligen kommit upp iden höga nivå ha höll 2017. Hans backkollegor Manhal Al Mohamad och Morteza Karemi blir bara bättre och bättre. Kvartetten gamla KIK:are – Sahky Abbasi, Ali Faizi, Mehdi Hassanzadeh och Murtaza Hassani – visar att deras rutin är värdefull. Abdullah Osman sliter och kämpar som central mittfältare på ett värdefullt sätt och anfallstrion Zaid Tahiri, Jean De Dieu Mugisha och Abdul Al Mohamad stör ofta motståndarförsvaret. Abdul Al Mohamad gör en klart godkänd matchdebut.

Div 6 lördag 4 augusti Visby BoIS-Kappelshamns IK 3-3 (1-2) A 7 kl 13.15
Domare Bo Darvelid Publik 25
MV Masood Secho © – HB Manhal Al Mohamad, MB Khodadad Rahimi, MB Morteza Karemi, VB Jamal Mamand – HMF Sahky Abbasi, MMF Abdullah Osman, MMF Noor Omar, VMF Ali Faizi – HF Zaid Tahiri, VF Jean De Dieu Mugisha – Avb Murtaza Hassani, Abdul Al Mohamad, Ali Haidari, Mehdi Hassanzadeh, Mohammadi Murtaza
Målen 0-1 Noor (Ali F) 5; 1-1 16; 1-2 Ali H (Murtaza) 43; 2-2 64; 3-2 78; 3-3 Noor (Khodadad) 86
Byten 24 MuH in SA ut; 25 AAM in ZT ut; 26 SA in JDDM ut; 37 AH in AF ut; 35; MuH in SA ut 38 MeH in AO ut; 46 SA ZT AF AO MS ut; MM SA ZT AF MeH ut; 60 JDDM in AAM ut; 61 MuH in AF ut; 63 AH in AO ut; 68 MeH AF in MAM JDDM ut; 75 AO in AF ut; 85 MAM in SA ut